Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Dobmúzeum

Cegléd
További információ
A Dobmúzeum Kármán Sándor magángyűjteményét tartalmazó múzeum, melynek állandó kiállítása ízelítőt ad a könnyűzene, a dzsessz ütőhangszereinek 20. századi történetéből.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A gyűjtemény képek, tárgyak, dobfelszerelések segítségével állít emléket legendás hangszereknek, egykor élt híres dobosoknak és dobkészítő mestereknek. A múzeum nézőtere alkalmas dobtörténeti előadások, rendhagyó zeneórák, kisebb koncertek rendezésére iskolai osztályok, turistacsoportok számára.
Kármán Sándor szenvedélyes elkötelezettsége, kutató- és gyűjtőmunkája, elhivatottsága, a zene iránti szeretete hozta létre a ceglédi Dobmúzeumot. A gyűjtemény, a több mint húszéves Ceglédi Dobos- és Ütőhangszeres Gála, sok-sok kiállítás, barátságok, kapcsolatok a hangszergyárakkal és műhelyekkel, mind a hazai szakmai élet és a nemzetközi jazzvilág zarándokhelyévé tette ezt a helyet. Így a ceglédi Dobmúzeum és a Nemzetközi Dobos- és Ütős Gála egyedülálló nemcsak Cegléd, de az ország zenei életében is.
A Dobmúzeum Cegléden, a Szabadság tér 5. szám alatt található.

Tekintse meg a Dobmúzeumról készült videót!

Közeli fürdő

A ceglédi fürdőben strand- és beltéri medencék, wellness szolgáltatások és egy izgalmas csúszdákban gazdag aquapark biztosítja a fürdőzők kikapcsolódását. A nyáron megnyíló strandon egy gyógy-, egy élmény-, egy gyermek-, egy hullám-, és egy úszómedence áll a vendégek rendelkezésére. Emellett dísztó, sportpályák, játszóterek, animációs és kulturális programok várják a látogatókat. Az Aqua Centrum csúszdapark 18 óriás csúszdájával várja a csúszni vágyókat.  Az egész évben nyitva tartó, többszintes, fedett épületben egy gyógymedence, egy élmény- és egy gyermekmedence, egy ülőmedence és egy gyógymedence vehető igénybe. Emellett számos szolgáltatás, mint súlyfürdő, tangentor-kádak, tornaterem, gyógy- és wellness masszázs, fizikoterápiás kezelések, 2 finn szauna és egy fényterápiás infraszauna várja a vendégeket.