Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Fájdalmas Szűz-kápolna

Esztergom
További információ
Az esztergomi Szent Tamás-hegyen található Fájdalmas Szűz-kápolnát 1823-ban építették az Esztergomért elesett hősök tiszteletére. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Templom, egyéb vallási épület

Fedett


A kápolnához vezető út mentén 14 stációs kálvária látható, amely festmények helyett a fülkékben lévő, színezett, kő domborművekkel és festett faszobrokkal ábrázolja Krisztus keresztútját.

 

A kápolna előtt látható Golgota-szoborcsoport eredetileg a Várhegyen, a Bazilika szentélyének helyén állt. Miután a Bazilika építését megkezdték, a Golgotát lebontották és Fájdalmas Szűz-kápolna építésének évében jelenlegi helyén állították fel. A Golgotát eredetileg négy szobor alkotta, (Mária, Magdolna, Szent János és a keresztre feszített Jézus) a két lator szobra csak később kapott helyet a többi mellett. A szobrokat felállításuk óta több alkalommal is restaurálták.

 

Közeli fürdő

 

Az esztergomi fürdő teljes körű szolgáltatásokkal, élmény- és strandfürdő résszel, szaunákkal valamint csúszdákkal várja egész évben a kikapcsolódni vágyókat. Az élményfürdőben sokféle szolgáltatás biztosítja a vendégek kikapcsolódását – van élménymedence, pihenőmedence, gyermekmedence, pezsgőfürdő, csúszda, kültéri pihenőmedence, kültéri úszómedence, infraszauna, játszóház, baba-mama szoba. A fürdő számos wellness szolgáltatást is nyújt, különböző fajta szaunákkal, gőzfürdővel, fitneszteremmel, pezsgőfürdővel, élményzuhanyokkal, Kneipp-taposóval és pihenőkkel. A nyári időszakban a külső strand is nyitva áll a látogatók számára, ahol élménymedence, hullámfürdő gyermekmedence, csúszdák, óriás játszótér és strandröplabda pálya is található.