Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Fejetéki-mocsár

További információ
A Kiskunsági Nemzeti Park kezelésében lévő Fejetéki-mocsár természetvédelmi terület ritka és védett fajú növényeknek ad otthont. 
A Fejetéki-mocsarat és különleges élővilágát egy lokálpatrióta természetjáró fedezte fel az 1980-as években. A kitartásának köszönhetően néhány évvel később a terület országos védettséget kapott, ami az utolsó pillanatban jelentett menekvést a folyamatosan terjeszkedő Kiskunhalas elől. A feljegyzések szerint valamikor itt olyan élőlények voltak, mint a hármaslevelű vidrafű, a mocsári nőszőfű vagy a fehér májvirág. Napjainkra ezek sajnos eltűntek, de pár éve elindult egy rekonstrukció abban a reményben, hogy idővel újra felbukkannak. A város határában húzódó tanösvény 10 állomásán végighaladva ismerhetjük meg a mocsár élővilágát és történetét.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum
Petőfi Sándor Szülőháza mellett álló kétszintes Emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítást és évente több rangos tárlatot láthatnak a Kiskörősre látogatók.
Részletek

Kiskőrösi Szlovák Tájház
A kiskőrösi Szlovák Tájházban a betelepített szlovák családok mindennapi életébe tekinthetünk be a kiállított bútorok, használati tárgyak, ruhák és kézimunkák segítségével.
Részletek

Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény
A Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény mintegy 548 négyzetméter fedett és közel 10 ezer négyzetméter szabad területen mutatja be az út- és hídépítés, illetve fenntartás relikviáit.
Részletek

Sóstói Parkerdő
Kiskunhalas kedvelt pihenő- és kirándulóhelye a Sóstó és a hozzá tartozó Parkerdő. 
Részletek

Sáfrik szélmalom
A Sáfrik szélmalom Kiskunhalas egyik első országosan védett műemlék épülete volt. 
Részletek