Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Fejetéki-mocsár

További információ
A Kiskunsági Nemzeti Park kezelésében lévő Fejetéki-mocsár természetvédelmi terület ritka és védett fajú növényeknek ad otthont. 
A Fejetéki-mocsarat és különleges élővilágát egy lokálpatrióta természetjáró fedezte fel az 1980-as években. A kitartásának köszönhetően néhány évvel később a terület országos védettséget kapott, ami az utolsó pillanatban jelentett menekvést a folyamatosan terjeszkedő Kiskunhalas elől. A feljegyzések szerint valamikor itt olyan élőlények voltak, mint a hármaslevelű vidrafű, a mocsári nőszőfű vagy a fehér májvirág. Napjainkra ezek sajnos eltűntek, de pár éve elindult egy rekonstrukció abban a reményben, hogy idővel újra felbukkannak. A város határában húzódó tanösvény 10 állomásán végighaladva ismerhetjük meg a mocsár élővilágát és történetét.Közeli látnivalók
Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum
Petőfi Sándor Szülőháza mellett álló kétszintes Emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítást és évente több rangos tárlatot láthatnak a Kiskörősre látogatók.
Részletek

Kiskőrösi Szlovák Tájház
A kiskőrösi Szlovák Tájházban a betelepített szlovák családok mindennapi életébe tekinthetünk be a kiállított bútorok, használati tárgyak, ruhák és kézimunkák segítségével.
Részletek

Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény
A Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény mintegy 548 négyzetméter fedett és közel 10 ezer négyzetméter szabad területen mutatja be az út- és hídépítés, illetve fenntartás relikviáit.
Részletek

Sóstói Parkerdő
Kiskunhalas kedvelt pihenő- és kirándulóhelye a Sóstó és a hozzá tartozó Parkerdő. 
Részletek

Sáfrik szélmalom
A Sáfrik szélmalom Kiskunhalas egyik első országosan védett műemlék épülete volt. 
Részletek