Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Fekete Sas Rendezvényház

Hódmezővásárhely
További információ
Hódmezővásárhely egyik legimpozánsabb épülete, a Fekete Sas Rendezvényház Pártos Gyula tervei alapján épült 1905-ben.
A rendezvényház különleges, faragott díszítésű ablakai, a díszes homlokzat és az épület stílusa arra ösztönöz, hogy közelebbről vegyük szemügyre az épületet, melynek története egészen a 18. századig nyúlik vissza, amikor a helyén egy vendégfogadó állt. Az 1905-ben életre hívott épületbe lépve aranyozott díszvakolásokban gyönyörködhetünk, a nagytermet pedig óriási tükrök, szecessziós páholyok és domborművek teszik káprázatossá. Napjainkban báloknak és rendezvényeknek ad otthont, de hétköznap egy csésze finom kávéra is beülhetünk az itteni kávéházba. A Fekete Sas Rendezvényház bálterme külön büszkeség, mert ez Közép-Európa második legnagyobb, oszlop nélküli bálterme.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Hódmezővásárhely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tornyai János Múzeum
A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban állandó régészeti kiállítást lehet megtekinteni, emellett mintegy ezerötszáz darabból álló, kiemelkedő jelentőségű néprajzi, helytörténeti és képzőművészeti gyűjtemény is helyet kapott itt.
Részletek

Hódmezővásárhelyi Városháza
A legnagyobb magyarországi városháza, a hódmezővásárhelyi Városháza eklektikus stílusban épült, Ybl Lajos tervei szerint. 
Részletek

Belvárosi Fazekasház
Hódmezővásárhely az alföldi fazekasság egyik központja, ennek állít emléket Belvárosi Fazekasház.
Részletek

Csomorkányi Templomrom
Hódmezővásárhely térségének legrégebbi épített öröksége a román és gótikus stílusú Árpád-kori Csomorkányi templomrom, a 13-14. századból. 
Részletek

Kardoskúti Fehértó
A Kardoskúti Fehértó természetvédelmi területet 1966-ban hozták létre. A mintegy 150 faj átvonuló helyeként jegyzett terület 1997 óta a Körös-Maros Nemzeti Park része.
Részletek

Programajánló