Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Felsővár - Óház-tető kilátó

További információ
Kőszeg alapítása az Óház-tetőn kezdődött. Az itt található 13. századi Felsővár valószínűleg határőrizeti célból épült.
A vár a 14. században fokozatosan veszített a jelentőségéből. Napjainkban a helyén, 609 méter magasan található egy kilátó, gyönyörű panorámával a környékre. Tiszta időben ellátni egészen a pozsonyi hegyekig, a Fertő-tóig és a hófedte Schneebergig. Az idő vasfoga nyomot hagyott az épületen, a romok helyén először egy fából, majd egy kőből készült változat kapott helyet. Ezt sajnos egy szélvihar ledöntötte, a hiteles rekonstrukció átadására pedig 1996-ig kellett várni – amelyet azóta előszeretettel látogatnak a turisták.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Hétforrás
A Hétforrás, a Kőszegi-hegység legismertebb forrása, egyben közkedvelt kirándulóhely, nevét a hét magyar vezér után kapta.
Részletek

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont Chernel-kert, Arborétum, Múzeum
A kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban a gyerekek és a felnőttek is játékos formában ismerkedhetnek a környék élővilágával.
Részletek

Írottkő Natúrpark
Az Írottkő Natúrpark Magyarország nyugati határszélén jelentős védett természeti értékekkel, történelmi, kulturális örökséggel rendelkező tájegység.
Részletek

Kőszegi Borok háza
A Kőszegi Borok Házában bemutatják a kőszegi szőlő-és bor történetét, a szőlőfeldolgozás és borkészítés hagyományos eszközeit.
Részletek

Jurisics-vár
A Jurisics-vár a Kőszegi uradalom igazgatásának mindenkori központja volt már építésétől kezdve. 
Részletek