Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Fenékpusztai feketefenyősor és római romok

További információ
A fenékpusztai római romok mellett érdemes megtekinteni a feketefenyők alkotta túra útvonalat, mely nordic walking útként is működik.
A fenékpusztai fekete fenyősor mellett Keszthelyről Balatonszentgyörgy felé tartva haladhatunk el. A 71-es úttal párhuzamosan futó fasor a fenékpusztai római romokhoz, majd a vasúti állomáshoz vezet. A telepítése egészen az 1880-as évekig nyúlik vissza és az angol származású Hamilton Máriának - a monacoi herceg egykori feleségének - köszönhető. A hölgy egyik kedvenc szabadidős programja a kocsizás volt, ami abból a szempontból nem meglepő, hogy az a fenékpusztai határ majorjában angol telivéreket tenyésztettek. Annak érdekében pedig, hogy a kocsizást semmi ne akadályozza, akár 4-5 méter magasságig is felmetszették a fák ágait.
A feketefenyősor a fenékpusztai római romokhoz vezet. A IV. században épült római erődítményből ma a kapu, a háromhajós bazilika és az állami raktár maradványainak felfalazott építményei látszanak.

Tekintse meg a Fenékpusztai feketefenyősorról és római romokról készült videót!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...