Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Fertő-Hanság Nemzeti Park

További információ
A Fertő-Hanság Nemzeti Park a Fertő-tó Tájvédelmi Körzet átszervezésével jött létre, 1994-ben csatolták hozzá a Hanság Tájvédelmi Körzetet. 
Természeti értékei közé tartozik a különleges növény-, és állatvilága. A növények közül olyan védett és fokozottan védett fajtákat láthatunk itt, mint a csengettyűvirág, tüzes liliom, bugás veronika, tavaszi hérics, konkoly vagy a bunkós hagyma. Az állatvilága szintén változatos, a csonkafülű denevértől és a közönséges vidrától kezdve a vörös rókán át gyönyörű szitakötőkkel és lepkékkel találkozhatunk. A Fertő-Hanság Nemzeti Parkba látogatva megválaszthatjuk milyen túra keretein belül szeretnénk megtekinteni a természetnek ezt a különleges szeletét. A Fertő nádasában tett kenutúra mellett letehetjük a voksunkat a kerékpár mellett, részt vehetünk egy túravezetésen, sőt fogatot is bérelhetünk.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Soproni Várkerület
A soproni Várkerület a régi várárok külső peremén jött létre, a régi városfalak ívét követve.
Részletek

Scarbantia Régészeti Park
A soproni Scarbantia Régészeti Park emlékei a római kori városi út, egy lakóház és ötvösműhely maradványai, a római kori városfalak, valamint a XI. századi ispáni vár sánca és a középkori városfal.
Részletek

Kecske-templom
A Kecske-templom Sopron legismertebb temploma, a Fő téren áll. 
Részletek

Storno-ház
Sopron egyik legszebb palotája a Storno-ház a Fő téren, a Tűztorony szomszédságában áll. 
Részletek

Várfalsétány
A középkori városfalak mellett húzódó 600 méter hosszú Várfalsétány bemutatja Sopron középkori védelmi rendszerét a nagyközönség számára.
Részletek