Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Gárdonyi rönkvár

Gárdony
További információ
A Gárdonyi Rönkvár Gárdonyi Géza Egri csillagok című regénye helyszínének kicsinyített mása, amelyben a látogatóknak kalandos élményekben lehet részük, különböző szórakoztató foglalkozásokon vehetnek részt. A látogatók a regény eseményeinek életre keltésével az irodalom, a történelem és az őseink hősi tettei iránt is érdeklődőbbek lehetnek. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 500

Jelleg: Kastély, vár, várrom

Szabadtéri


A Rönkvár Gárdonyi Géza szülőháza mellett épült Agárdpusztán. Az egri várat mintázó létesítmény hozzájárulhat a hősies helytállásról való emlékek fenntartásához. A helyszín felkeresésekor a látogatók közelebb kerülhetnek az akkori korhoz, kultúrához, emberekhez. A rönkvárbeli kalandozás után az Egri csillagok regény történései is élményszerűbbek lesznek. A várban a várkapitány kalauzolja végig a látogatókat, betekintést nyerhetünk a várvédő vitézek életébe, feladataiba. A rönkvár minden korosztály számára élményszerű kikapcsolódást nyújt. 
A várban az alábbi foglalkozások várják az érdeklődőket:
Várcsata: 45 perces program, mely a várbemutatáson túl fejlámpás játékot és török anya-manya játékot is tartalmazza. A játékot követően a várkapitány végvári vitézzé avatja a résztvevőket.
Vitézi próbatétel, mely rövid várbemutatást és várjátékokat tartalmazó 60 perces program. A várjáték során a gyerekek megidézik az 1552-es várvédők tetteit, diadalát, életre keltve Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényét. Vitézi próbatételeket teljesítenek, a várkapitány felesketi a csapatokat a vár védelmére, a játék végén pedig végvári vitézzé avatja a játékban résztvevőket.
A Rönkvár Gárdonyban, a Sigray utca 1. szám alatt található. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Gárdony látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...