Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Gázi Kászim pasa dzsámija

Pécs
További információ
A pécsi városközpontban található Gázi Kászim pasa dzsámija az egyik legjobban épségben maradt dzsámi Európában.
Az élénkzöld kupolájával könnyen észrevehető, Pécs belvárosában elhelyezkedő Gázi Kászim pasa dzsámija az egyik páratlan török kort idéző műemlékünk és a város meghatározó jelképe. A dzsámi egy gótikus templom helyére felhúzott, kívül-belül lenyűgöző épület, amely a város más török hagyatékaival ellentétben, épségben megmaradt.
Az évszázadok során többször felújították, de ma is hűen tükrözi az iszlám építészet jellegzetességeit, a kaptármintázatú ablakokon keresztül pedig a beltér nem hétköznapi sárgás-zöldes megvilágítást kap. Ha alaposan megfigyeljük a falakat, helyenként észrevehetjük a Korán egy-egy írását is.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Pécs látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Csontváry Múzeum
A pécsi Csontváry Múzeum neoreneszánsz épületében található a magyar festészet talán legkülönösebb egyéniségének, Csontváry Kosztka Tivadarnak kiállítása.
Részletek

Pécsi székesegyház
A pécsi székesegyház mai formáját az 1882-1891 között történt átépítés eredményeként nyerte el. 
Részletek

Barbakán
A pécsi Barbakán lőrésekkel tagolt magas várfalának nyugati sarkán elhelyezkedő építmény tetejéről páratlan kilátás nyílik a belvárosra.
Részletek

Ókeresztény sírkamrák
Pécs belvárosának északnyugati részén található az Ókeresztény sírkamrák, ez a 4. századból fennmaradt nekropolisz, ahová a város akkori lakói temetkeztek.
Részletek

Zsolnay múzeum
Pécs legrégebbi épületében található a Zsolnay Múzeum, mely bemutatja a Zsolnay-porcelán, az eosin és a pirogránit fejlődését és legszebb darabjait.
Részletek

Programajánló