Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Gemenc

További információ
Gemenc a Duna árterülete, mely 30 kilométer hosszan húzódik a folyó mentén. Természetvédelmi oltalom alatt álló ártéri erdő és annak környezete Európa legnagyobb összefüggő ártere.
Hazánk déli részén, a Duna mellett igazi kincsre bukkanhatunk. Itt található ugyanis a természeti oltalom alatt álló Gemenci erdő, melynek a Duna forrásától egészen a Földközi-tengerig nincsen párja. A növényzetét a vízjárásnak köszönheti, a legtöbb helyen fűzfafélékkel találkozhatunk – vannak részek, ahol a füzek, és van, ahol a nyárfák vannak többségben. A cserjeszinten a galagonya és a hamvas szeder képviselteti magát nagyobb arányban, kiváló rejtekhelyet biztosítva az itt élő őshonos nagyvadaknak, gímszarvasnak és vaddisznónak. A turisztikai szemmel legérdekesebb területeket bejárhatjuk az Alföldi Kék Kéktúra útvonalhoz csatlakozó Gemenci Erdei Vasúttal.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Wosinsky Mór Megyei Múzeum
A szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeumot a névadó alapította hazai és külföldi expedícióin összegyűjtött - főként régészeti - anyagainak bemutatására.
Részletek

Baka múzeum
A szekszárdi Baka múzeum tárlata segít emlékezni azoknak, akik átélték a XX. század háborúit. 
Részletek

Szekszárdi Babits Mihály Emlékház
A szekszárdi Babits Mihály Emlékház, azaz a Kelemen-ház 1780 körül épült copfstílusban és ma is eredeti állapotában áll. 
Részletek

Irodalom Háza - Mészöly Miklós Emlékház
A szekszárdi Irodalom Háza - Mészöly Miklós Emlékház alapjait Mészöly Miklós budapesti lakásának berendezési tárgyai és könyvtára teremtették meg.
Részletek

Szekszárdi borvidék
A Szekszárdi borvidék múltja egészen a kelta időkig vezethető vissza. Egyik különlegessége, hogy Eger mellett ezen a borvidéken alkalmazható a Bikavér megnevezés.
Részletek