Győri zsinagóga

Győr
További információ
A neoromán stílusú, nyolcszög alaprajzú győri zsinagógát a neológ izraelita egyházközség 1868-1870 között építtette.
A győri zsinagóga igazi csemegének számít az európai zsinagógák között. A neológ stílusú épületet az 1800-as évek második felében építették. A tervek elfogadása után gyorsan pörögtek az események, a kőfaragó-, ács-, asztalos-, valamint üvegmunkák megkezdése után egy évvel az iskolarész megnyitotta kapuit, nem sokkal ezután a templomot is felavatták. A II. világháború során jelentősen megcsappant a hitközösség, ezért nem használták ki az épületet, de a 2000-es években a városi önkormányzat nekilátott a restaurálásnak. Ennek köszönhetően ma már múzeumépületként funkcionál Művészetek Szentélye néven és kulturális rendezvényeknek is otthont ad.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Győr látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Püspökvár
A Káptalandomb egyik meghatározó épületegyüttese a Püspöki Palota, vagy más néven a Püspökvár, az ezeréves győri püspökség székhelye. 
Részletek

Győri Kármelita Templom
Győrben 1697-ben telepedtek le a kármeliták, templomuk 1721-1725 között épült.
Részletek

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum
11 kiállítóhellyel, megyei hatókörű városi múzeumként működik a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. 
Részletek

Esterházy-palota
A győri Esterházy-palota épülete középkori eredetű apró házak összeépítésével a XVIII. században nyerte el mai formáját.
Részletek


Részletek