Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő (korábbi Rába Quelle)
Nyitva van

Éjszakai fürdőzés
Szauna program
Orvosi rendelés
Beutaló kérhető ide
Élményfürdő, Gyógyfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Árak és információk
A szezonálisan üzemelő szabadtéri medencék várható nyitása: 2024. június 20.

A 2023-ban teljeskörűen megújult és kibővült győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő (korábbi Rába Quelle) számos országos szinten egyedülálló élményelemmel és különlegességgel várja a színvonalas fürdőzésre vágyó vendégeket.

A Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő a Mosoni-Duna és a Rába folyó találkozásánál alkotott félszigeten található, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a püspöki várra és Győr történelmi városközpontjára.
A 4,5 hektáros területen összesen 21 medence, számos csúszda, játszótér, koktélbár és fedett fürdő várja a vendégeket.
A 2000 méter mélyről 67 fokosan feltörő gyógyvízzel rendelkező fürdő gyógy és wellness részlegeivel, különleges japán szaunavilágával, magyar találmányokat és kultúrát idéző látványelemekkel valamint a legmodernebb megoldásokat alkalmazó óriáscsúszdáival a családok igényeit szem előtt tartó strandjával a fürdők iránt érdeklődők egyik kihagyhatatlan célpontja.

Strand és csúszdapark

A fürdő szegleteiben neves magyar tudósok találmányaival találkozhatunk. Jedlik Ányos szifonja mellett, Bíró töltőtolla is ott rejtőzik a medencék között. Az ország legnagyobb Spray parkja Hany Istók legandájának és a közeli Hanság lápvilágának állít emléket.
A fürdő egyik leglátványosabb eleme a 32 méter magas csúszdatorony, amely szódásszifont formáz és egyesek a győri Eiffel toronyként emlegetik. A toronyból számos csúszda indul, amelyek között van 195 méter hosszú, és olyan gyors is, hogy a csúszdázót fenntartja a centrifugális erő. A csúszáshoz használt gumikat lift szállítja a torony tetejére, így nem kell magunkkal cipelnünk a lépcsőkön. A csúszdákba modern elemek is kerültek. Nem csak azt tudjuk lemérni, milyen gyorsan csúsztunk le, hanem különböző játékokban is kipróbálhatjuk magunkat, amelyek a reflexeinket teszik próbára.
A háromszintes panoráma medencében törhetetlen poharakból szürcsölhetjük a bárban vásárolt koktélokat. A fürdő saját rádiója révén megoldható, hogy az egyes medencéknél különböző zenék szóljanak.
3 szintes panorámamedence
3 szintes panorámamedence

Japán szaunavilág

A hazánkban megszokott skandináv típusú szaunákkal ellentétben Győrben némileg eltérő koncepció mentén alakították ki a szaunavilágot. A nagy méretű szaunák és a gőzkabin mellett a szökőkutak csobogása teszi tökéletessé a nyugodt pihenésre létrehozott teret. A részlegben egy 40 fokos gyógyvízzel feltöltött merülőmedence is helyet kapott, melynek különlegessége, hogy a természetes gyógyvíz kezelés nélkül áramlik majd ide. 

Különleges, erotikus hangulatú a létesítmény másik szaunája, mely RQ Rouge néven várja a VIP vendégeket. A szaunákban, természetesen, képzett és a hazai szcénában ismert szaunamesterek programjai várják majd a vendégeket. 

 

Az egyik szauna a japán szaunavilágban

A fürdő egyik szaunája

 

Gyógyászat és uszoda

A megújult fürdőben európai színvonalú balneo és fizikoterápiás kezelések várják a gyógyulni vágyókat. A fürdőben több szabadtéri és beltéri gyógyvizes medence is helyet kapott.

A gyógyászaton reumatológiai szakrendelés működik és súlyfürdőt, kádfürdőt, iszappakolást, víz alatti vízsugármasszázst, gyógymasszázst valamint különféle elektroterápiás kezeléseket  -  pl. diadinamic, iontoforézis - vehetünk igénybe a fürdőben.

 

A fedett fürdőben kapott helyet egy 25 méteres úszómedence és egy tanmedence. Az úszómedence kifejezetten az egészségmegőrzési és rekreációs céllal úszó helyieket és túristákat célozza, hiszen a nemezetközi versenyszabványtól eltérnek a méretei és rajtkövekkel sem rendelkezik.

25 méteres úszómedence

25 méteres úszómedence

 

Gyerekek a fókuszban

A strandon található gyerekmedencék, spraypark és játszótér mellett a fürdő fedett részén a csúszdákat és Kodály Zoltán műveit idéző gyerekmedencéket is kialakítottak. A belső térben található egy szárazföldi játszópark is.

 

Fedett gyerekmedence

Fedett gyerekmedence és csúszda

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő (korábbi Rába Quelle) aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében