Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Hajdúnánási Tájház

Hajdúnánás
További információ
Hajdúnánás városközpontjától néhány percnyi sétával megközelíthető az a nádfedeles parasztház, mely kiállítóhelyként mintegy 20 éves múltra tekint vissza.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A népi klasszicista stílusban épült házat az egykori tulajdonostól - özvegy Szabó Mihálynétól - az Országos Műemlékvédelmi Felügyelőség vásárolta meg 1980-ban és ekkor nyilvánította műemlékházzá. A felújítási munkálatokat a helyi Városgazdálkodási Vállalat végezte. Helytörténeti és népművészeti gyűjteményében a mintegy 150 éves hagyománnyal rendelkező szalmaipar emlékei a legérdekesebbek. Az udvaron gémeskút, góré, a népművészeti alkotótábor ideje alatt készült hagyományos formájú lovasszán és az egykori istállóból átalakított kovácsműhely áll. A kézi szerszámok, s a lábbal hajtott, ma is működő fújtató kuriózumként mutatja be tisztes iparosainak tevékenységét.

Közeli fürdő

hajdúnánási fürdő strand része csendes, árnyas, parkosított zöld területeivel kedvenc helye a pihenésre vágyóknak, míg fedett fürdője a gyógyulást keresőket várja. A strand 14 hektáros, csendes, árnyas parkosított zöld területeivel kedvenc helye a pihenésre, gyógyulásra vágyóknak. Sportolásra is van lehetőség két teniszpályán és egy strandröplabda pályán. A szabadtéri gyógyvizes medencét is, amely télen is nyitva tart.