Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Hamza Múzeum

Jászberény
További információ
A jászberényi Hamza Múzeum 1995-ben nyitott meg. Az állandó kiállítások alapja a Hamza házaspár hagyatéka.
A képzőművészeti gyűjteménynek Hamza Dezső Ákos híres magyar filmrendező és festőművész képzőművészeti alkotásain, valamint felesége, Lehel Mária divattervező rajzain kívül fontos részét alkotja az olyan jászsági kötődésű művészek munkáit magába foglaló hagyaték, mint Benke László, Vuics István vagy Makay József. A múzeumban tett látogatásunk alkalmával a filmművészet világába nyerhetünk betekintést Hamzáék szemüvegén keresztül. Az állandó kiállítások közé tartozik a Tropicália, amely a házaspár mintegy negyven éves brazíliai munkásságát eleveníti meg és az Úton, amely a Különös találkozás tárlatot egészíti ki. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Jászberény látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Jász Múzeum
A jászberényi Jász Múzeum kitartóan őrzi a jász múlt írásos és tárgyi emlékeit.
Részletek

Jászberényi Ferences kolostor és templom
A jászberényi Ferences templom 1472-ben épült fel gótikus stílusban, a barokk kolostort pedig az 1700-as évek első harmadában emelték.
Részletek

Jászberényi Állat- és Növénykert
A Jászberényi Állat- és Növénykertben helyszűke miatt elsősorban kistestű állatokkal lehet találkozni. 
Részletek

Zagyvamenti Természetvédelmi Terület
A Jászfelsőszentgyörgyöt és Jászberényt összekötő úttal szinte párhuzamosan halad természetes medrében a Zagyva folyó, melynek két partján található a Zagyvamenti Természetvédelmi Terület.
Részletek

Hajta-mocsár Természetvédelmi Terület
A Hajta-mocsár 117 hektáros védett területe a Jászság egyetlen olyan reliktuma, amely a hajdani mocsárvilág emlékét őrzi.
Részletek

Programajánló