Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Hauszmann-Gschwindt-kastély

Velence
További információ
A velencei Hauszmann-Gschwindt-kastélyt az 1920-as évek elején Hauszmann Alajos, a magyar eklektika egyik legnagyobb mestere tervezte és építette saját nyaralójaként.
Velencén a 18. században épült egy kúria, amit később Hauszmann Alajos emeltes, eklektikus kastélynak épített át. Örökösei a kastély eladása mellett döntöttek, melynek új tulajdonosa a Gscwindt család lett. Az épület belsejének egy részét a mai napig eredeti állapotában csodálhatjuk meg, az előcsarnokban egy neobarokk kandalló áll, a mennyezetet pedig stukkók borítják. Az emeleten is velünk marad ez a hatás, hiszen a díszterem mennyezetét ugyancsak stukkók díszítik, a sarokban pedig eredeti majolika kályha áll.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Velence látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Velencén

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...MegnézemKözeli látnivalók
Meszleny-Wenckheim-kastély
A velencei Meszleny-Wenckheim-kastély földszintes, U alaprajzú épületében ma könyvtár működik. 
Részletek

Vörösmarty Mihály présháza
Vörösmarty Mihály présháza a velencei szőlőhegyen, szabadon álló, téglalap alaprajzú, részben a földbe vájt, dél felől kontyolt, nádazott nyeregtetővel fedett, 19. század eleji épület. 
Részletek

Bence-hegyi Kilátó
A Bence-hegyen, Velence központjától körülbelül 5 kilométerre található a kilátó, csodálatos körpanorámával a Velencei-tóra.
Részletek

Nadapi szintezési Ősjegy
A Velencei-hegység a Kárpát medence legöregebb és a legstabilabb képződménye, ezért itt, Nadapon helyezték el a magasság mérésnek magyarországi legfőbb viszonyító pontját, a szintezési Ősjegyet.
Részletek

Beck-kastély
A velencei Beck-kastély szabadon álló, alagsoros-földszintes, összetett tömegű historizáló épület a település központjában, egykori parkjának területén, kontyolt nyeregtetővel. 
Részletek

Programajánló