Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Hévízi tavirózsa

Hévíz
További információ
A Hévízi-tó különleges növénye a tavirózsa. A tó felszínén úszó tündérrózsa Hévíz szimbóluma lett, bekerült a város címerébe és zászlajába is. 
A tavirózsa igazi gyöngyszem a virágok között, amelyben ősszel is sokáig – akár november végéig – gyönyörködhetünk. A tóban őshonos volt a fehér tündérrózsa, amely napjainkra szinte teljesen kiszorult, de a kifolyón még mindig találkozhatunk vele. Az 1800-as években kísérleteztek a tündérrózsa fajok telepítésével, ezek közül az indiai vörös tündérrózsát sikerült meghonosítaniuk. A növény különlegessége, hogy késő éjjel nyílik, egészen másnap délelőttig – ekkor a szirmai összecsukódnak. A hévizi tavirózsa levelei a tó párolgását fékezik, a fenéken szertekúszó indák pedig a rádiumos gyógyiszapot védik.Fürdőajánló
Szállásajánló

Bonvital Wellness & Gastro Hotel**** superior

Hévíz
Fürdő a közelben: Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház
wellnesswellness
gyógygyógy
állatbarátállatbarát
További szállások
Közeli látnivalók
Dr. Schulhof Vilmos sétány
A hévízi sétálóutca végén álló télifürdő épületétől induló Dr. Schulhof Vilmos sétány a tófürdő főbejáratához vezet. 
Részletek

Véderdő
Hévízen, a tó körül sétálva sokféle egzotikus fát láthatunk. A Véderdőben táblarendszer segíti a tájékozódást, valamint az ott élő növény- és állatvilág megismerését.
Részletek

Hévízi sétálóutca
Hévízen a Rákóczi utca teljes hosszában sétálóutcaként funkcionál. Ez az utca köti össze a Széchenyi utcát, a főutcát a Dr. Schulhof Vilmos sétánnyal és a gyógytóval.
Részletek

Hévízi Muzeális Gyűjtemény
A Hévízi Muzeális Gyűjtemény betekintést ad a fürdőváros múltjába és megemlékezik a helyi orvoslás történetéről.
Részletek

Egregyi szőlőhegy és borospincék
A Hévízhez tartozó Egregyi szőlőhegy és az itt található borospincék egy kellemes sétával elérhetőek a fürdőváros központjából.
Részletek

Programajánló