Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Hollókő Ófalu

További információ
A Cserhát lankáin megbújó Hollókő Magyarországon egyedülálló, világörökségi kis falu. 380 lakosával és védett lakóépületeivel páratlan értéket képvisel.
Az Észak-Magyarországon elhelyezkedő palóc település tudatosan őrzi a 20. században lezajló mezőgazdasági forradalom előtti falusi élet hangulatát. A hagyományos építészeti forma tökéletes harmóniában van a természeti környezettel, vagyis a nadrágszíj-parcellás gazdálkodással, a gyümölcsösökkel, legelőkkel és erdőkkel. Ide tartozik a középkori várrom, amelynek fontos szerepe volt a feudalista harcok idején. A törökök kivonulása után a falu elnéptelenedett, a mai formája fokozatosan fejlődött ki a 18-19. században. A hollókőiek nagy része ma az újfaluban él, de különös gonddal ügyelnek az Ófalu emlékeinek megőrzésére. Az itteni látkép olyan értéket képvisel, hogy 1987-ben kiérdemelte a Világörökség Listára való felkerülést.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók