Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Jászberényi Ferences kolostor és templom

Jászberény
További információ
A jászberényi Ferences templom 1472-ben épült fel gótikus stílusban, a barokk kolostort pedig az 1700-as évek első harmadában emelték.
A templomot a XVIII. században barokk stílusban átalakították, ekkor készült ugyancsak barokk berendezése, de sok megmaradt a gótikus épületből is. A kolostor a kor neves építésze, Giovanni Battista Carlone tervei szerint épült. A szerzetesek először 1472-ben építették fel templomuk mellé a rendházat, ám az elpusztult. A jászberényi kolostor ma egyházi szociális otthonként működik, bejelentkezéssel látogatható.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Jászberény látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Hamza Múzeum
A jászberényi Hamza Múzeum 1995-ben nyitott meg. Az állandó kiállítások alapja a Hamza házaspár hagyatéka.
Részletek

Jász Múzeum
A jászberényi Jász Múzeum kitartóan őrzi a jász múlt írásos és tárgyi emlékeit.
Részletek

Jászberényi Állat- és Növénykert
A Jászberényi Állat- és Növénykertben helyszűke miatt elsősorban kistestű állatokkal lehet találkozni. 
Részletek

Zagyvamenti Természetvédelmi Terület
A Jászfelsőszentgyörgyöt és Jászberényt összekötő úttal szinte párhuzamosan halad természetes medrében a Zagyva folyó, melynek két partján található a Zagyvamenti Természetvédelmi Terület.
Részletek

Hajta-mocsár Természetvédelmi Terület
A Hajta-mocsár 117 hektáros védett területe a Jászság egyetlen olyan reliktuma, amely a hajdani mocsárvilág emlékét őrzi.
Részletek

Programajánló