Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Jurisics-vár

Kőszeg
További információ
A Jurisics-vár a Kőszegi uradalom igazgatásának mindenkori központja volt már építésétől kezdve. 
A vár legrégebbi része a 13. században épült gótikus stílusban, nevét az oszmán hadsereg ellen vonuló sereget vezető várkapitány után kapta. A belső várat a reneszánsz és a barokk korban egyaránt kibővítették, a kétszigetes jellege a mai napig megfigyelhető, vagyis jól kivehető, hogy az elővárat, illetve a belső várat is vizesárok vette körül. Az elővár elsősorban gazdasági célokat szolgált, udvarából téglahídon át lehetett eljutni a belsővárig. Az északi szárnyban megfigyelhetjük a gótikus, illetve az ablakok körüli reneszánsz falfestéseket. A Jurisics-várban állandó, illetve időszakos kiállításokat is megtekinthetünk, előbbi keretein belül a kőszegi vár történelmi pillanataiba nyerhetünk betekintést.

Nézze meg a kőszegi Jurisics-vár 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).
 

Tekintse meg a Jurisics-várról készült videókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kőszeg látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Szállásajánló
városivárosi
állatbarátállatbarát
Közeli látnivalók
Szent Jakab-templom
A kőszegi gótikus és barokk képet mutató Szent Jakab-templomot a 14. és 15. század fordulóján építhették.
Részletek


Részletek

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont Chernel-kert, Arborétum, Múzeum
A kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban a gyerekek és a felnőttek is játékos formában ismerkedhetnek a környék élővilágával.
Részletek

Írottkő Natúrpark
Az Írottkő Natúrpark Magyarország nyugati határszélén jelentős védett természeti értékekkel, történelmi, kulturális örökséggel rendelkező tájegység.
Részletek

Hétforrás
A Hétforrás, a Kőszegi-hegység legismertebb forrása, egyben közkedvelt kirándulóhely, nevét a hét magyar vezér után kapta.
Részletek

Programajánló