Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Kálmán Imre Emlékház

Siófok
További információ
Kálmán Imre születésének 105. évfordulója alkalmából 1987. október 22-én múzeum nyílt Siófokon, a szülőházában.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A világhírű operettkomponista Siófokon született 1882. október 24-én. Szülőháza a róla elnevezett sétányon áll. Az emlékházban megismerhetőek Kálmán Imre pályafutásának fontosabb állomásai és magánéletének érdekesebb történései. Látható a művész zongorája, az a szék, amelyen első operettjét írta, eredeti kottái. A látogatók számára a kiállítás megtekintése alatt plusz élményt jelent, hogy a szobákban elhelyezett hangszórókból Kálmán Imre örökzöld melódiái, legszebb dallamai csendülnek fel.
A Kálmán Imre Emlékház emeleti részén képzőművészeti galéria működik. Időszaki kiállításokon magyar művészek alkotásait tekinthetik meg a látogatók.

Közeli fürdő

siófoki fürdő többféle medencével, két szaunavilággal és wellness szolgáltatásokkal várja a vendégeket minden korosztályból. A közel 800 m² vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 6 medence csábítja fürdőzésre a vendégeket az élményfürdőben. A létesítményben gyermekmedence vízijátékokkal, játszóház, csúszda, élménymedence, termálmedence, pihenőszoba biztosítja a látogatók felhőtlen szórakozását, kikapcsolódását. A kültéri melegvizes medence nagyberényi termálvízzel van feltöltve, és egész évben használhatjuk. Az alagsori natúr szaunavilágban a nagy befogadóképességű finn szauna mellett tepidárium kapott helyet, de van még bioszauna, tengeri levegős kabin, sóbarlang. Az emeleti szaunavilágban infraszauna, gőzkabin, fény- és aromaterápiás szauna, és finn szauna is várja az izzadni vágyókat.