Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Kálvária-dombon épült szoborcsoport

Igal
További információ
Az igali Kálvária-dombon épült szoborcsoport művészeti és egyházi értéke mellett történelmi szempontból is jelentős. 
A hely Rákóczi kuruc seregének emlékét őrzi, pontosabban ennek februári vereségét. Itt estek el Vak Bottyán csapatai, a pihenőhely pedig a csatáknak áldozatul eső helyi lakosok előtt tiszteleg. Maga a domb az elpusztult épületek maradványainak összehordásából jött létre. Néhány éve a felújítással kapcsolatban felmerült Kálvária-dombon épült szobrok átköltöztetésének lehetősége, ám a lakosság ezt nem támogatta, így az eredeti helyén rekonstruálták a kereszteket, a külső falba pedig stációképeket helyeztek.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Igal látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Igalon

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...MegnézemKözeli látnivalók
Baumgartner-ház
Az igali Baumgartner-ház a XX. század első évtizedeiben neves írók, képzőművészek alkotó- és találkozóhelye volt. 
Részletek

Csúcsos-domb
Igal határában található a környék legmagasabb pontja, a 301 méter magas Csúcsos-domb, mely a  Somogy-tolnai hátság része. 
Részletek

Deseda
A Deseda, hazánk leghosszabb mesterséges tava, Kaposvártól északra található.
Részletek

Bádogos Ipartörténeti Kiállítás
A kaposvári Bádogos Ipartörténeti Kiállítás szerszámokat, fotókat, dokumentumokat és bádogos munkákat mutat be a régi időkből. 
Részletek

Steiner Gyűjtemény
A kaposvári Steiner Gyűjtemény a házaspár magángyűjteményeként a Kárpát-medence XIX. században készített öntöttvas használati- és dísztárgyait mutatja be.
Részletek

Programajánló