Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely

További információ
A pákozdi Katonai Emlékpark azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa nemzetünk hadtörténelmének 1848-tól napjainkig terjedő időszakát.
A múzeumban tett látogatás alkalmával érdemes időrendben haladni. Megtekinthetjük először az 1848-as szabadságharc emlékeit, majd a sorkatonaságról és a 20. századi háborúk történetéről kaphatunk képet. A Don-kanyar kápolnában a 2. világháborús hősökre emlékezhetünk, a Magyar Békefenntartó emlékmű pedig napjaink katonai tevékenységét mutatja be. Jeles alkalmakkor ünnepi szentmisét tartanak és a területen található az ismeretlen katona sírja is. Az emlékhelyet folyamatosan fejlesztik az anyagi erőforrások függvényében.

Nézze meg a 360 fokos képeket a pákozdi Katonai Emlékparkról!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).
Tekintse meg a Katonai Emlékparkról készült videót is!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Velencei-tó
A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava, hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike.
Részletek

Bence-hegyi Kilátó
A Bence-hegyen, Velence központjától körülbelül 5 kilométerre található a kilátó, csodálatos körpanorámával a Velencei-tóra.
Részletek

Nadapi szintezési Ősjegy
A Velencei-hegység a Kárpát medence legöregebb és a legstabilabb képződménye, ezért itt, Nadapon helyezték el a magasság mérésnek magyarországi legfőbb viszonyító pontját, a szintezési Ősjegyet.
Részletek

Székesfehérvári Bányató
A székesfehérvári Bányató 1917-ben váratlanul jött létre, amikor a magas sziklafalak között működő kőbányát egyetlen éjszaka alatt elárasztotta a víz. 
Részletek

Bory-vár
Székesfehérvár talán legkülönlegesebb építménye a Bory-vár, mely az örök szerelem jelképeként épült, 36 éven keresztül.
Részletek