Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely

Pákozd
További információ
A Katonai Emlékpark az 1848. szeptember 29-i, pákozd-sukorói csata tiszteletére és emlékére került kialakításra a pákozdi Mészeg-hegyen. A szépen kialakított parkban számos emlékmű található kiállítási felülettel és interaktív lehetőséggel.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1000 - 1500

Jelleg: Természeti látnivaló

Fedett + Szabadtéri


A Katonai Emlékpark 11 szervezet összefogásával indult fejlődésnek 2002-ben, majd az Európai Unió pályázati támogatásával 2008-tól jelentősen felgyorsult. Azzal a céllal nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, hogy bemutassa az 1848-ban alakult Magyar Honvédség történetét, és emléket állítson a múlt ismert és ismeretlen hőseinek. 
 

Az Emlékhely folyamatosan fejlődik, egy modern fogadóépület várja a látogatókat emlékkápolnával és több állandó, valamint szabadtéri kiállítással. Az Emlékparkban megrendezésre kerülő események alkalmával múzeumpedagógiai foglalkozások, bemutatók, tematikus programelemek várják a kicsiket és nagyokat. A park területén haditechnikai eszközöket, járműveket is találunk. A gyerekek számára az akadálypálya, lézerharc és animációs programok teszik élménydússá a látogatást. Az obeliszk mellől gyönyörű kilátás nyílik a Velencei-tóra.  Az Emlékpark érvényes jegyárak ide kattintva tekinthetők meg.

Nézze meg a 360 fokos képeket a pákozdi Katonai Emlékparkról!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).
Tekintse meg a Katonai Emlékparkról készült videót is! 

Megközelítés:

A KEMPP a pákozdi országútról a Szúnyog-szigetre vezető út mellett van, Budapest felől az M7 50 km-nél lévő pákozdi pihenőtől jobbra, Sukoró irányába kanyarodva (majd az első lehetőségnél ismét jobbra kanyarodva), Siófok irányából pedig az M7 50 km-nél lehajtva, a sztrádáról jobbra kanyarodva az Arborétum és a Hajóállomás irányába.

Ha a nap végét egy közeli fürdőben töltené, akkor érdemes ellátogatni az Agárdi Gyógyfürdőbe, esetleg a Velencei Spa-ba. Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőben gyógyvíz, regeneráló és szórakoztató részlegek, családi medence és szaunavilág várja a látogatókat. A Velence Resort & Spában a vendégek egyszerre élvezhetik a Velencei-tó strandját, a gyermekbarát élményfürdőt és a gyógyító termálvíz erejét.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Pákozd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...