Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Kiskőrösi Borok Háza

Kiskőrös
További információ
A Borok Háza a közel háromszáz éves szőlőkultúrát mutatja be, ahol a szőlőművelés eszközeinek tárlata mellett a kiskőrösi borászok, borászatok borkóstolója várja az idelátogató turistákat. 
Kiskőrös büszkeségei közé tartozik a Borok Háza, amelyhez a kezdőlökést egy helyi bortermelő adta, aki elegáns borkóstoló helyiséget alakított ki az itt megforduló turistáknak. A Kiskunsági borvidék borászaival bepillantást nyerhetünk a homoki borászat világába, és megízlelhetjük a tüzes alföldi borokat. Bár a területen már a 18. század közepén ismerték a szőlőművelést, jelentősebb szőlőkultúráról csak a 19. században jelentkező rovarpusztítás után beszélhetünk. Ezt követően ugyanis nagyarányú újratelepítés vált szükségessé, aminek során kialakult a kétszintes, gyümölcsfákkal vegyes szőlőművelési forma – ez tökéletes alapot szolgáltatott az ország legnagyobb területű bortermelő vidékének létrejöttéhez.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kiskőrös látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kiskőrösi Szlovák Tájház
A kiskőrösi Szlovák Tájházban a betelepített szlovák családok mindennapi életébe tekinthetünk be a kiállított bútorok, használati tárgyak, ruhák és kézimunkák segítségével.
Részletek

Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény
A Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény mintegy 548 négyzetméter fedett és közel 10 ezer négyzetméter szabad területen mutatja be az út- és hídépítés, illetve fenntartás relikviáit.
Részletek

Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum
Petőfi Sándor Szülőháza mellett álló kétszintes Emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítást és évente több rangos tárlatot láthatnak a Kiskörősre látogatók.
Részletek

Kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Terület
A Kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Terület a Kiskőröstől északra húzódó 92 hektáros Szücsi-erdő és a Tabdi égerláp összekapcsolásával jött létre.
Részletek


Részletek