Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény

Kiskőrös
További információ
A Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény mintegy 548 négyzetméter fedett és közel 10 ezer négyzetméter szabad területen mutatja be az út- és hídépítés, illetve fenntartás relikviáit.
Az országban egyedülálló tematikus gyűjtemény egy lelkes útmesternek köszönheti létrejöttét, aki az 1930-as években kezdte el összegyűjteni az imádott szakmájával kapcsolatos emlékeket. A felhalmozott anyagokat a nyugdíjba vonulása után kezdte el feldolgozni, és először 1968-ban mutatotta be. A kiállításnak nagy sikere volt, ezen felbuzdulva a házuk udvarán megnyitotta a Közúti Mini Múzeumot. Erre már a Közúti Főosztály vezetése is felfigyelt, és úgy döntött, gondjaiba veszi a tárlatot és állandó helyet biztosít az emlékeknek. Az évtizedek során nagy gépekkel bővült a látnivalók sora, ezen kívül kiemelt hangsúlyt helyeztek a könyvtár, valamint a térképtár bővítésére.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kiskőrös látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...