Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény

Kiskőrös
További információ
A Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény mintegy 548 négyzetméter fedett és közel 10 ezer négyzetméter szabad területen mutatja be az út- és hídépítés, illetve fenntartás relikviáit.
Az országban egyedülálló tematikus gyűjtemény egy lelkes útmesternek köszönheti létrejöttét, aki az 1930-as években kezdte el összegyűjteni az imádott szakmájával kapcsolatos emlékeket. A felhalmozott anyagokat a nyugdíjba vonulása után kezdte el feldolgozni, és először 1968-ban mutatotta be. A kiállításnak nagy sikere volt, ezen felbuzdulva a házuk udvarán megnyitotta a Közúti Mini Múzeumot. Erre már a Közúti Főosztály vezetése is felfigyelt, és úgy döntött, gondjaiba veszi a tárlatot és állandó helyet biztosít az emlékeknek. Az évtizedek során nagy gépekkel bővült a látnivalók sora, ezen kívül kiemelt hangsúlyt helyeztek a könyvtár, valamint a térképtár bővítésére.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kiskőrös látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kiskőrösi Szlovák Tájház
A kiskőrösi Szlovák Tájházban a betelepített szlovák családok mindennapi életébe tekinthetünk be a kiállított bútorok, használati tárgyak, ruhák és kézimunkák segítségével.
Részletek

Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum
Petőfi Sándor Szülőháza mellett álló kétszintes Emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítást és évente több rangos tárlatot láthatnak a Kiskörősre látogatók.
Részletek

Kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Terület
A Kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Terület a Kiskőröstől északra húzódó 92 hektáros Szücsi-erdő és a Tabdi égerláp összekapcsolásával jött létre.
Részletek


Részletek

Fejetéki-mocsár
A Kiskunsági Nemzeti Park kezelésében lévő Fejetéki-mocsár természetvédelmi terület ritka és védett fajú növényeknek ad otthont. 
Részletek