Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Kiskőrösi Szlovák Tájház

Kiskőrös
További információ
A kiskőrösi Szlovák Tájházban a betelepített szlovák családok mindennapi életébe tekinthetünk be a kiállított bútorok, használati tárgyak, ruhák és kézimunkák segítségével.
Kiskőrös a törökök hadjárata után elnéptelenedett, a lakóinak egy része a csaták áldozata lett, a másik része pedig elmenekült. A település újjáélésztésének érdekében a felföldi vármegyékből telepeseket hozattak, így kerültek ide az evangélikus szlovák családok. A terület új lakói megőrizték a szokásaikat, a vallásukat, illetve a nyelvüket. Ez a jelleg még mindig érezhető: az idősebb generáció a mai napig a jellegzetes viseletet hordja. A gondolkodásukat, életmódjukat a Tájházban ismerhetjük meg, a nádtetős parasztház szobáiban a bútoraikat, használati tárgyaikat, ruháikat és kézimunkáikat bemutató néprajzi gyűjteménnyel.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kiskőrös látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény
A Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény mintegy 548 négyzetméter fedett és közel 10 ezer négyzetméter szabad területen mutatja be az út- és hídépítés, illetve fenntartás relikviáit.
Részletek

Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum
Petőfi Sándor Szülőháza mellett álló kétszintes Emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítást és évente több rangos tárlatot láthatnak a Kiskörősre látogatók.
Részletek

Kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Terület
A Kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Terület a Kiskőröstől északra húzódó 92 hektáros Szücsi-erdő és a Tabdi égerláp összekapcsolásával jött létre.
Részletek


Részletek

Fejetéki-mocsár
A Kiskunsági Nemzeti Park kezelésében lévő Fejetéki-mocsár természetvédelmi terület ritka és védett fajú növényeknek ad otthont. 
Részletek