Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Terület

További információ
A Kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Terület a Kiskőröstől északra húzódó 92 hektáros Szücsi-erdő és a Tabdi égerláp összekapcsolásával jött létre.
Ezt a védett területet régen csak Turjánvidéknek hívták. Maga a turján kifejezés azokat a nedves lápos élőhelyeket foglalta össze, ahol az égeresek, a magyar kőrises láperdők és rekettyefüzesek, magasságos láprétek váltják egymást. Az 1990-ben létrejött terület az ősi Duna-medrek vonalát követi. A láperdei első ránézésre ugyan pangó vizűnek látszanak, de igazából folyamatosan, lassú utánpótlást kapnak a felszín alatti talajvizekből. Az ég felé törő kőrises égerláp és a fák közötti vízben kialakult hínárnövényzet különleges szubtrópusi hangulatot idéz.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény
A Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény mintegy 548 négyzetméter fedett és közel 10 ezer négyzetméter szabad területen mutatja be az út- és hídépítés, illetve fenntartás relikviáit.
Részletek

Kiskőrösi Szlovák Tájház
A kiskőrösi Szlovák Tájházban a betelepített szlovák családok mindennapi életébe tekinthetünk be a kiállított bútorok, használati tárgyak, ruhák és kézimunkák segítségével.
Részletek

Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum
Petőfi Sándor Szülőháza mellett álló kétszintes Emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítást és évente több rangos tárlatot láthatnak a Kiskörősre látogatók.
Részletek


Részletek