Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Kiskunsági Nemzeti Park

További információ
Az 1975. január 1-jén alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. 
A nemzeti park célja, hogy fenntartsa a Duna-Tisza köze jellegzetes megjelenését, természeti értékeit, vizeit, ezen kívül hátteret biztosítson a kutatásokhoz és az oktatáshoz. A napjainkban már kilenc egységből álló területet a kiemelkedő mivoltának elismeréséként az UNESCO Bioszféra Rezervátummá nyilvánította.
A Kiskunsági Nemzeti Park tájai igen változatosak, a holtágak, ártéri erdők mellett az egykori fokok, homoki gyepek, borókás, nyáras erdők és erdősztyeppek, szikes tavak fogadják az oda látogatókat. A területen több múzeum várja az érdeklődőket, többek között a Természet Háza, a Tisza-völgyi bemutatóház, a Bugaci Pásztormúzeum, valamint egy Árpád-kori falu rekonstrukció.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Szekszárdi borvidék
A Szekszárdi borvidék múltja egészen a kelta időkig vezethető vissza. Egyik különlegessége, hogy Eger mellett ezen a borvidéken alkalmazható a Bikavér megnevezés.
Részletek