Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Konda-völgy

Dombóvár (Gunaras)
További információ

A Konda-patak völgye Dombóvár különleges, összefüggő zöldövezete. 

 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


LÁTNIVALÓK A KONDA-VÖLGYBEN

Kneipp-ösvény

A Kneipp-kúra természetgyógyász jellegű, német nyelvterületeken nagy hagyományokkal rendelkező gyógyhatású eljárás. A különböző felületeken való mezítlábas járás javítja az egyensúlyérzéket, segít a lúdtalp, valamint a gerincdeformitások kialakulásának megelőzésében és a későbbi korrekcióba. Jótékonyan hat az ér-, és idegrendszerre, a csontozat fejlődésére, valamint erősíti az izomzatot. 

 

Fogadalmi liget

Egy gyönyörű legenda helyszíne, ahol Iovina és Kond szerelme elevenedik meg. A monda szerint, ha a tó vízében kedvesünkkel együtt megmossuk az arcunk, és elmondjuk a fogadalmat, a Napisten áldásával örökké egymáséi leszünk.

 

Kispolgárok Parkja

A parkba évről évre új fák kerülnek elültetésre, hiszen 2007 óta hagyománnyá vált városunkban, hogy az előző évben született gyermekeknek szüleik értékteremtő, kedves emléket állítanak. Ezzel köszöntjük Dombóvár legfiatalabb lakóit minden év tavaszán. A fákon különböző relikviákat (csörgő, cumisüveg, kisjátok, stb) láthatunk, melyet a szülők az ültetés után akasztanak a gyermekük fájára.  Igazán különleges élményt ad, hiszen jó látni az összetartó családokat, és hogy évről évre kisemberekkel gyarapszik a város.

 

Biofal

2008-ban városunk Biofal-építő versenyre hívta az általános iskolákat. Az elültetett növényeket a diákok örökbe fogadták és azóta is nagy gonddal viselik sorsukat. Helyben őshonos növényeket ültettek, mint fehér nyárfát, kőrist, varjútövist, gyepűrózsát, galagonyát, kökényt, valamint bodzát. A program célja, védelmi célú zöldfelület telepítése a Kis-Konda-patak völgye természetvédelmi területen, valamint a helyi lakosság természettudatos szemléletének erősítése. 

 

Szánkózási lehetőség

 

A szánkózás nem csak a gyermekeknek élmény, hanem a felnőtteknek is újra és újra felüdülés. Télen pedig, amikor az egész tájat friss hó fedi, a város apraja-nagyja ide gyűlik, és együtt élvezi ezt a remek téli sportot. A dombtetőn található pihenő pedig kellemes helyszínül szolgál két csúszás közötti forró teázáshoz az ismerősökkel.

 

Landart-híd

Az út során egy hatalmas szempár néz vissza ránk. A Konda-völgy természetes közegét az Európa- úti híd lábai törik meg, melyek a tájegységre jellemző élőlényeket jelenítik meg, fantasztikus látványt biztosít utunk során.

 

 

 

 

Fürdőajánló

 

A dombóvári Gunaras Fürdő nyitott- és fedett medencéi, szaunái, csúszdái és szabadtéri sportolási lehetőségei több korosztály számára is kiváló kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak, legyen szó strandolásról vagy gyógyfürdőzésről. A fürdő egy nyolc hektáros parkban fekszik. A Gunaras Fürdő onnan kapta nevét, hogy a XX. század elején libák, gúnárok úsztatója volt. Az észak-déli irányú lejtő mentén elhelyezkedő üdülő és strand gyönyörű, zöld környezetben várja vendégeit. A strandfürdő hét hektáron terül el, ebből egy hektár tó.

 

 

 

 Fürdők
Gunaras Fürdő