Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Gunaras Fürdő
Nyitva van

Orvosi rendelés
Beutaló kérhető ide
Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő
Árak és információk

A gyógyvizes szabadtéri medence egész évben üzemel. A szezonálisan üzemelő strandmedencék tervezett nyitása: 2024. június második fele


Gunaras Fürdő nyitott- és fedett medencéi, szaunái, csúszdái és szabadtéri sportolási lehetőségei több korosztály számára is kiváló kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak, legyen szó strandolásról vagy gyógyfürdőzésről.
A fürdő egy nyolc hektáros parkban fekszik. A Gunaras Fürdő onnan kapta nevét, hogy a XX. század elején libák, gúnárok úsztatója volt. Az észak-déli irányú lejtő mentén elhelyezkedő üdülő és strand gyönyörű, zöld környezetben várja vendégeit. A strandfürdő hét hektáron terül el, ebből egy hektár tó.

Szolgáltatások

A fürdő területén számos szolgáltatás várja egész évben a látogatókat. Két gyógy-, két gyógykezelő-, két úszó, szauna mártózó, valamint idényjelleggel hét szabadtéri medence vehető igénybe. Ezeken kívül egy 50 méteres úszó-, két gyermek-, két gyógyvizes ülő, egy strand és egy élményelemes gyermekmedence, illetve egy négypályás óriáscsúszda szolgálja a kikapcsolódni, sportolni és pihenni vágyó vendégek igényeit.
Az aktív mozgást előnyben részesítők igényeit strandröplabda-pályák, strandfoci-pálya, lábtenisz-pálya és óriás-sakk szolgálja. A fürdőt 2004-ben felújították, a gyógy- és hidegvizes kutak modernizálása mellett, korszerű wellness szolgáltatásokkal bővítették.

Gyógyvíz

Változatos gyógykúra-programok és a gyógyászati részleg felkészült szakembercsapata várja a pihenni, gyógyulni vágyó vendégeket egész évben. A település gyógyvize 1977-ben hivatalos gyógyvíz minősítést kapott, az üdülőterület 1981-ben vált gyógyfürdővé.
A fürdőbe érkező 62 fokos hévíz fluoridot és alkáli-hidrogénkarbonátot tartalmaz. A gyógyvíz jótékony hatással van a mozgásszervi betegségekre, gyomor-, bél- és epebántalmakra, nőgyógyászati-, fogíny- és szájbetegségekre, és egyes bőrbetegségekre. Továbbá alkalmazható bizonyos légzőszervi, valamint szív-és érrendszeri  betegségek kezelésére is.

A fürdő története

A legenda szerint a környező kukoricaföldeken dolgozó nők hazafelé menve a mai fürdő területén található forrásánál mosták meg lábukat. Ők terjesztették el, hogy a víz hatására enyhültek vagy teljesen elmúltak reumatikus fájdalmaik.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Gunaras Fürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében