Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

Gunaras Fürdő

Orvosi rendelés
Beutaló kérhető ide
Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő
A strandfürdő több korosztály számára kiváló kikapcsolódási lehetőségeket biztosít. Sokféle szolgáltatás – úszómedence, élménymedence, gyermekmedence és többféle szabadtéri sportolási lehetőség – várja a vendégeket. 
A fürdő egy nyolc hektáros parkban fekszik. A Gunaras Fürdő onnan kapta nevét, hogy a XX. század elején libák, gúnárok úsztatója volt. Az észak-déli irányú lejtő mentén elhelyezkedő üdülő és strand gyönyörű, zöld környezetben várja vendégeit. A strandfürdő hét hektáron terül el, ebből egy hektár tó.

Szolgáltatások

A fürdő területén számos szolgáltatás várja egész évben a látogatókat. Két gyógy-, két gyógykezelő-, két úszó, szauna mártózó, valamint idényjelleggel hét szabadtéri medence vehető igénybe. Ezeken kívül egy 50 méteres úszó-, két gyermek-, két gyógyvizes ülő, egy strand és egy élményelemes gyermekmedence, illetve egy négypályás óriáscsúszda szolgálja a kikapcsolódni, sportolni és pihenni vágyó vendégek igényeit.
Az aktív mozgást előnyben részesítők igényeit strandröplabda-pályák, strandfoci-pálya, lábtenisz-pálya és óriás-sakk szolgálja. A fürdőt 2004-ben felújították, a gyógy- és hidegvizes kutak modernizálása mellett, korszerű wellness szolgáltatásokkal bővítették.

Gyógyvíz

Változatos gyógykúra-programok és a gyógyászati részleg felkészült szakembercsapata várja a pihenni, gyógyulni vágyó vendégeket egész évben. A település gyógyvize 1977-ben hivatalos gyógyvíz minősítést kapott, az üdülőterület 1981-ben vált gyógyfürdővé.
A fürdőbe érkező 62 fokos hévíz fluoridot és alkáli-hidrogénkarbonátot tartalmaz. A gyógyvíz jótékony hatással van a mozgásszervi betegségekre, gyomor-, bél- és epebántalmakra, nőgyógyászati-, fogíny- és szájbetegségekre, és egyes bőrbetegségekre. Továbbá alkalmazható bizonyos légzőszervi, valamint szív-és érrendszeri  betegségek kezelésére is.

A fürdő története

A legenda szerint a környező kukoricaföldeken dolgozó nők hazafelé menve a mai fürdő területén található forrásánál mosták meg lábukat. Ők terjesztették el, hogy a víz hatására enyhültek vagy teljesen elmúltak reumatikus fájdalmaik.
 


A fenti információk utolsó ellenőrzésének napja: 2017-09-11
Részletesebb információkat a fürdő saját honlapján talál, ide kattintva.
Hibát találtam az adatokban
Kérdésem van

Fürdő elérhetőségei

Szóljon hozzá