Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Körös-Maros Nemzeti Park

További információ
A Körös-Maros Nemzeti Park a dél-alföldi területek természetvédelmi területe. Központja Szarvason található.
A dél-alföldi nemzeti park két, egymástól jellegében jól elkülöníthető területre osztható, a Körösvidékre és a Békés-Csanádi löszhátra. A változatos tájak gazdag élővilágnak adnak otthont, amely megőrzése a mezőgazdaság fejlődése miatt kiemelt figyelmet érdemel. Ez elsősorban a löszgyepekre vonatkozik, de kiemelt feladat a kizárólag itt tenyésző növény-, és állatfajok védelme (pl. bókoló zsálya, volgamenti hérics, dobozi pikkelyes csiga, sztyeplepke) is.
A természetvédelmi területek közé tartozik egy több mint 5 hektár füzesek által birtokolt rész ritka csigafajokkal, az öt fás növénygyűjteménynek helyet adó Szarvasi arborétum, illetve a Kék-tó medre. Utóbbinál olyan mocsári növényeket tekinthetünk meg, mint a sziki káka vagy az ecsetpázsitosok.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók

Részletek

Fiume Szálló
A 19. század második felének polgári hangulatát és a századforduló eleganciáját idézi a békéscsabai Fiume Szálló felújított épülete.
Részletek

Békéscsabai Evangélikus Kistemplom
A Békéscsabai Evangélikus Kistemplom az Evangélikus Nagytemplommal szemben található. 
Részletek

Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékház
Békéscsaba híres festőjéről nevezték el a Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékházat. 
Részletek

Békéscsabai Szlovák Tájház
Békéscsaba közel három évszázada szlovákok által lakott település, és a mai napig ápolja a szlovákság kulturális értékeit, hagyományait. Ennek állít emléket a Szlovák Tájház.
Részletek