Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Körösök vidéke túraútvonalak

További információ
A Körös folyó és hullámtere természetvédelmi terület, a Körös-Maros Nemzeti Park része. 
A Körösök vidékét az evezés szerelmesei imádni fogják. A Hármas-Körös öt mellékfolyója heves vízjárásával várja a túrázókat, a csapadékos időszakokban pedig akár napról napra változó látképet nyújt, de a folyón haladva egész évben a látnivalók sokaságával találkozhatunk. A Sebes-Körösnél a Biharugrai halastavak mellett látogatást tehetünk a Sárréti Múzeumban, a Vésztő-Mágor történelmi emlékhelyen vagy a Dévaványa-Réhelyi Látogatóközpontban. A Fekete-, Fehér-, és Kettős-Körös a gyulai várral és fürdővel, kastéllyal és a Csigás-erdővel hívogat, a hármas-körösi vízi túránkat pedig a Szarvasi arborétumban, az Anna-ligetben vagy a cserkeszőlői termálfürdőben tett látogatással szakíthatjuk meg.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Szárazmalom
A szarvasi alsóállású, vízszintes meghajtó kerekű, klasszicista stílusú Szárazmalom 1836-ban épült, és egészen 1962-ig működött – a legtovább az országban.
Részletek

Bolza kastély
Az empire stílusban épült szarvasi Bolza kastélyhoz egy kis park és egy arborétum is tartozik.
Részletek

Szarvasi arborétum (Pepi-kert)
Szarvas egyik legnépszerűbb látnivalója a Szarvasi arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki.
Részletek

Anna-liget
A szarvasi Anna-ligetben, a Körös közelében található tájképi kertben érintetlen puhafa-ligeterdő látható óriás, fehér nyárfáival, füzeivel, valamint a keményfa-ligeterdő gazdag növényvilágával. 
Részletek

Halászati és Történelmi Élmény Park
A halászatot bemutató Halászati és Történelmi Élmény Park a Templom-zugi holtág partján helyezkedik el, Gyomaendrőd közelében.
Részletek