Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Kőszegi Borok háza

Kőszeg
További információ
A Kőszegi Borok Házában bemutatják a kőszegi szőlő-és bor történetét, a szőlőfeldolgozás és borkészítés hagyományos eszközeit.
Kőszeg neve összefonódott a borokkal: az utóbbi évszázadokból meglehetősen sok forrás maradt fenn, amely megörökíti a szőlő és a város kapcsolatát. A kultúra méltó őrzője a Kőszegi Borok Háza, ahol nemcsak a szőlő, és bortörténetet, hanem a feldolgozás hagyományos eszközeit is megismerhetjük. Az itt tett látogatásunk alkalmával a helyi borászok alkotásaival kényeztethetjük érzékeinket, az italokat kortyolgatva hazánk bortermelésének legrégebbi képviselőjének ízvilágába kóstolhatunk bele. A kőszegi bor egyébként már az Anjou család asztalára is felkerült, és az évszázadok alatt a bortermelés olyan nagy jelentőséggel bírt a helyiek életében, hogy német nyelven külön szabályzatba foglalták.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kőszeg látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Szállásajánló
városivárosi
állatbarátállatbarát
Közeli látnivalók
Jurisics-vár
A Jurisics-vár a Kőszegi uradalom igazgatásának mindenkori központja volt már építésétől kezdve. 
Részletek

Írottkő Natúrpark
Az Írottkő Natúrpark Magyarország nyugati határszélén jelentős védett természeti értékekkel, történelmi, kulturális örökséggel rendelkező tájegység.
Részletek

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont Chernel-kert, Arborétum, Múzeum
A kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban a gyerekek és a felnőttek is játékos formában ismerkedhetnek a környék élővilágával.
Részletek

Felsővár - Óház-tető kilátó
Kőszeg alapítása az Óház-tetőn kezdődött. Az itt található 13. századi Felsővár valószínűleg határőrizeti célból épült.
Részletek

Hétforrás
A Hétforrás, a Kőszegi-hegység legismertebb forrása, egyben közkedvelt kirándulóhely, nevét a hét magyar vezér után kapta.
Részletek

Programajánló