Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Lenti Erdei és Vasúti Múzeum, Kisvasút

Lenti
További információ
Hangulatos erdei vasutas utazásra hívogatja a kirándulókat a Lenti Erdei Kisvasút. A vasútvonalhoz számos kerékpáros és bakancsos turistaútvonal csatlakozik, így az utazás egy kellemes kirándulással is összeköthető. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


Az erdei vasúthálózat 109 kilométeres hosszúságban szeli át a göcseji dombokat, Lenti és Kistolmács között kirándulókat is szállít 32 km hosszúságban. A személyszállító szerelvények menetrendszerűen április végétől szeptember végéig közlekednek. Emellett jeles napokon, ünnepekkor is indítunk különvonatokat, például gyermeknapkor, Márton-napon, vagy a Múzeumok éjszakáján. Különjárat egyedi megrendelésre is igényelhető.  Az utasok nagy kedvence a Lenti és Kistolmács közötti szakaszon közlekedő nosztalgiaszerelvény, amelyet az Erdélyből származó, Ábel névre keresztelt gőzmozdony húz. 

Közeli fürdő

lenti fürdő többféle medencével, wellness szolgáltatásokkal és termálfürdővel várja a pihenni vágyókat. A fürdőben hét fedett medence található. A beltéri részben szaunák, gőzkamrák az emeleten lévő szépségfarmon pedig kozmetika, fodrászat, pedikür-manikür és különféle frissítő és szépítő masszázsok állnak a vendégek rendelkezésére. A szabadtéri részen pedig öt medence és egy 74 méter hosszú csúszda található. A fürdő legnagyobb medencéje 1340m2 vízfelületű, mely vadvízárammal, nyakzuhanyyal, masszázspadokkal van felszerelve. 2016 őszén átadásra került a két beltéri medencével és egy óriáscsúszdával felszerelt új élményfürdő rész. Az egyik élménymedence főképp a fiatalabb korosztály számára épült és az aktív tevékenységet előmozdító élményelemekkel, valamint egy kisgyermekeknek szóló pancsoló résszel rendelkezik. A másik élménymedence elsősorban a középkorú és idősebb vendégeket vonzza a beépített masszázs funkciókkal és a 8 férőhelyes jakuzzi résszel.