Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Lenti Vár

Lenti
További információ
A környék különleges látnivalója az egykori Lenti Vár ma látható vármaradványa.  

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Kastély, vár, várrom

Fedett


A vár építésének pontos ideje és körülménye nem ismert. A várat első alkalommal 1278-ban IV. László király említi egy oklevélben. A XIII. század előtt épült, valószínűsíthetően valamikor a tatárjárást követő időkben, ám építésének pontos idejét, építőjének kilétét homály fedi.  A vár később Nagy Lajos király kezébe jutott, aki 1343-ban a várat és az azokhoz tartozó falvakat és birtokokat Hahold István fiának, a királyné főlovászmesterének Lendvai Miklósnak adományozta. Ő és örökösei (akiket később Bánffynak neveztek) évszázadokon át birtokolták.
A vár "L" alakú főépülete épen megmaradt. Eredetileg fallal zárták le az épület előtti teret, ezt egy megmaradt bástya téglaalapja jelzi. A várépületet az utóbbi időkben megváltoztatták, valószínűleg azért, hogy raktárnak vagy gabonatárolónak használják. Ma is látható a várat egykor övező vizesárok.

Közeli fürdő

A lenti fürdő többféle medencével, wellness szolgáltatásokkal és termálfürdővel várja a pihenni vágyókat. A fürdőben hét fedett medence található. A beltéri részben szaunák, gőzkamrák az emeleten lévő szépségfarmon pedig kozmetika, fodrászat, pedikür-manikür és különféle frissítő és szépítő masszázsok állnak a vendégek rendelkezésére. A szabadtéri részen pedig öt medence és egy 74 méter hosszú csúszda található. A fürdő legnagyobb medencéje 1340m2 vízfelületű, mely vadvízárammal, nyakzuhanyyal, masszázspadokkal van felszerelve. 2016 őszén átadásra került a két beltéri medencével és egy óriáscsúszdával felszerelt új élményfürdő rész. Az egyik élménymedence főképp a fiatalabb korosztály számára épült és az aktív tevékenységet előmozdító élményelemekkel, valamint egy kisgyermekeknek szóló pancsoló résszel rendelkezik. A másik élménymedence elsősorban a középkorú és idősebb vendégeket vonzza a beépített masszázs funkciókkal és a 8 férőhelyes jakuzzi résszel.