Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Levendula Ház Látogatóközpont

Tihany
További információ
A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félszigetet. 
Tihany egyik igazi gyöngyszeme a Levendula Ház, ahol szinte mindent megtudhatunk a Balaton-felvidék élővilágáról. Mindezt nem a száraz, unalmas módon bemutatva, hiszen az itt tett látogatásunk alkalmával erdőt, vulkánt és mocsarat is bejárhatunk, ezt követően pedig egy pohár levendulaszörp társaságában frissülhetünk fel. A Levendula Ház eredetileg a 2000-es években jött létre, amikor a Tihanyi-félszigetet Európa Diplomával jutalmazták. A programokat úgy alakították ki, hogy minden korosztály jól érezze magát, ha ezt választják úti célként. A csodálatos élővilág mellett ugyanis a tihanyi emberek természettel való együttélését, kultúráját, illetve a levendulatermesztést is megismerhetjük.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tihany látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tihanyi Bencés Apátság
950 év óta van Bencés Apátság a Tihanyi-félszigeten. 
Részletek

Tihanyi visszhang
Tihany híres, még ma is meglévő nevezetessége a tihanyi visszhang vagy echo, amely a tihanyi apátság és a Visszhang-domb között keletkezett akkor, amikor még nem gátolták épületek a hang szabad oda-vissza terjedését.
Részletek

Tihanyi Tájházak
A Tihanyi Tájházak múzeum célja a népi építkezés és életmód bemutatása.
Részletek


Részletek

Aranyház gejzírkúp
A tihanyi gejzírmező forráskúpjai közül a legnagyobb az Aranyház gejzírkúp, mely nevét a tömegesen rátelepedett sárga színű zuzmóról kapta. 
Részletek

Programajánló