Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Lóczy Lajos tanösvény

Tihany
További információ
Az ország első tanösvénye, a Lóczy Lajos tanösvény a Tihanyi-félsziget legszebb helyeit és látnivalóit veszi sorra. 
A Lóczy Lajos magyar geológus nevét viselő sétaút 11 kilométeres távjába több pontján is becsatlakozhatunk, ha pedig elfáradunk, több helyen letérhetünk, hogy megpihenjünk. Az utunk a Sajkod melletti apáti templomtól indul, ahonnan az Apáti-hegyen, a Nyereg-hegyen, valamint a Csúcs-hegyen át a Gejzírmezőt és az Aranyházat érintve jutunk el az Ősközségbe. A túránk itt nem ér véget, folytatódik a Kiserdő-tető, Óvár és Barátlakások vonallal, amelynek végén a tihanyi hajóállomásra jutunk. A látnivalókat elsősorban az utóvulkáni tevékenységek során kialakult geológiai érdekességeknek köszönhetjük – ilyen például a Szarkádi-erdő és a Belső-tó között elterülő gejzírmező. A tanösvény névadója a környék neves szülötte és a földtudományok művelője volt a 20. század elején.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tihany látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tihanyi Remetetelep - Barátlakások
Tihanyban található Közép-Európában az egyetlen, aránylag épségben maradt Remetetelep, helyi nevén Barátlakások.
Részletek

Tihanyi visszhang
Tihany híres, még ma is meglévő nevezetessége a tihanyi visszhang vagy echo, amely a tihanyi apátság és a Visszhang-domb között keletkezett akkor, amikor még nem gátolták épületek a hang szabad oda-vissza terjedését.
Részletek

Tihanyi Bencés Apátság
950 év óta van Bencés Apátság a Tihanyi-félszigeten. 
Részletek

Tihanyi Tájházak
A Tihanyi Tájházak múzeum célja a népi építkezés és életmód bemutatása.
Részletek

Levendula Ház Látogatóközpont
A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félszigetet. 
Részletek

Programajánló