Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Magyar Papírmúzeum

Dunaújváros
További információ
A Magyar Papírmúzeum 2016 szeptemberében nyitotta meg Kalandos papírtörténet című állandó kiállítását a Hamburger Hungária Látogatóközpontban.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A látogatók megismerhetik a papír és a vízjel történetét, valamint különböző célú használatukat, a feltalálásuktól napjainkig. Az interaktív elemekkel gazdagított tárlaton kívül a múzeumpedagógiai foglalkozások keretében kicsik és nagyok elsajátíthatják a papírmerítés tudományát, megismerkedhetnek egy modell papírgép működésével, valamint a különböző papírkészítő, gyártó, laboratóriumi  eszközökkel. A foglalkozás kapcsolódik a környezetismeret, technika, történelem, földrajz, vizuális kultúra, rajz, művészettörténet, irodalom, vallástörténet tantárgyakhoz. Külön teremben kapott helyet a papír 21. századi környezetkímélő gyártása, felhasználása.
A múzeum időszaki kiállításokat és tudományos-ismeretterjesztő vándorkiállításokat is rendez. A kiállítás helyszíne a dunaújvárosi papírgyár területén van, autóval és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyen, ingyenes parkolási lehetőséggel. Szabadon, tárlatvezetéssel látogatható, de a látogatás bejelentkezéshez kötött. Bejelentkezés e-mailben [email protected] vagy telefonon + 36 30 638 2657.

Tekintse meg a Papírmúzeum videóját!

Közeli fürdő

A dunaújvárosi fürdő két szinten, 1971 m2 vízfelületen 14 db kül- és beltéri medencével, gyermekpancsolóval, 7 csúszdával (3 a fedett részben található), exkluzív Római Fürdővel, benne finn és infraszaunák, gőz- és aromakabinok, jakuzzi, pihenő- és merülőmedence kínálatával várja a testi és lelki feltöltődésre vágyókat.