Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Malom-tó és vízimalom

Tapolca
További információ
Az ódon épületekkel és magas kőfalakkal körülvett Malom-tó Tapolca legkedvesebb helye.
A környék különleges mivoltát az adja, hogy a régészeti leletek tanúbizonysága szerint a Templom-domb területét már Kr.e. 5000-ben lakták, a középkorban pedig itt alakult ki Tapolca központja. A malmot valószínűleg a római birodalom fennállásának idején építették – ekkor duzzasztották fel a patakot is. Az 1200-as évek első részében Tapolca Turul ispán birtoka volt, aki a Templom-dombon építette fel saját udvarházát. Az épület egy évszázaddal később a karthauzi szerzetesek egyik birtokközpontjaként funkcionált, a török idők után pedig a veszprémi püspökség birtokába került.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tapolca látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tapolcai tavasbarlang
A város szívében található Tapolcai tavasbarlangot, ezt a különleges, víz által kialakított képződményt 1902-ben fedezték fel.
Részletek

Capári lovasiskola - püspöki istálló
A majdnem 300 éves sümegi püspöki váristállót is 1750 körül építtették lóistállónak, emeletén magtárral. Ma is eredeti funcióját látja el és a Capári lovasiskola működik benne.
Részletek

Sümegi Püspöki Palota
A sümegi Püspöki Palota kiépítésével kezdődött a város fénykora, ekkor alakult ki a barokk városkép az új palotával.
Részletek

Sümegi vár
A sümegi vár az ország egyik legnagyobb, legépebb és legszebb fekvésű középkori váremléke.
Részletek

Tarisznyavár
A sümegi Tarisznyavárból déli irányba lenézve láthatók a várost egykoron védő városfalak és városkapuk maradványai. 
Részletek