Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény és a Bata-házak

Martfű
További információ
Martfű ipari fejlődésének relikviáit őrzi a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár épületében található Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény állandó kiállítása.
Az utóbbi években megújított tárlat 1938-tól a rendszerváltásig eltelt évtizedek eseményeit mutatja be, illetve emléket állít a cipőgyár megalapításának és a város önálló közösségé fejlődésének. 
A Bata-házakat Martfű büszkeségei között tartják számon. A villaszerű épületek szorosan kapcsolódnak a település történetéhez, hiszen ezek voltak a Bata-cipőgyárban dolgozók lakóhelyei. Bár a város fejlődött, ezek a típusépületek napjainkban is az arculat meghatározó elemei.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Martfű látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Szent Tamás apostol templom
A hitetlenek, kételkedők védőszentje, Szent Tamás apostol a martfűi egyházközségrész védőszentje és példaképe.
Részletek

RepTár Szolnoki Repülőmúzeum
A RepTár, Szolnok város repülőmúzeuma, egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában.
Részletek

Szolnoki Művésztelep
Az 1902-ben alapított Szolnoki Művésztelep egyike a legrégebbi, folyamatosan működő művészi csoportosulásnak az országban.
Részletek

Tabáni Tájház
A szolnoki Tabáni Tájház a XX. század elején épült, kétosztatú, utólag hozzáépített tornáccal. 
Részletek

Damjanich János Múzeum
A szolnoki Damjanich János Múzeum a város és a megye leggazdagabb régészeti, történeti, numizmatikai, néprajzi, képzőművészeti, iparművészeti és irodalomtörténeti örökségével rendelkezik. 
Részletek