Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Martfűi Tisza-part

Martfű
További információ
Martfű hangulatát a fűz-nyár-éger ligeterdőkkel övezett Tisza folyó határozza meg, mely a Közép-Tiszai Tájvédelmi Körzet része. 
A Tisza martfűi szakaszánál különleges látványt nyújt a homokos part csipkézettsége, illetve az ártéri rétek jellegzetes növényvilága. Szintén a környék élővilágához tartoznak az itt élő kérészek, amelyek rajzását tiszavirágzásként szokták emlegetni, az alámosott partfalak pedig a parti fecskék kedvelt fészkelő helyei. A Tisza-kanyar igen nagy népszerűségnek örvend a horgászok körében, és alacsony vízállás esetén az úszás szerelmesei is előszeretettel hódolnak szenvedélyüknek. A környéken tett kirándulás alkalmával tehát a természetrajongók, az aktív feltöltődést, valamint a könnyed pihenést keresők egyaránt találnak a kedvükre való programot.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Martfű látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény és a Bata-házak
Martfű ipari fejlődésének relikviáit őrzi a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár épületében található Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény állandó kiállítása.
Részletek

Szent Tamás apostol templom
A hitetlenek, kételkedők védőszentje, Szent Tamás apostol a martfűi egyházközségrész védőszentje és példaképe.
Részletek

Szolnoki Művésztelep
Az 1902-ben alapított Szolnoki Művésztelep egyike a legrégebbi, folyamatosan működő művészi csoportosulásnak az országban.
Részletek

Szolnoki vártemplom
A szolnoki vártemplom kora klasszicista épület.
Részletek

Damjanich János Múzeum
A szolnoki Damjanich János Múzeum a város és a megye leggazdagabb régészeti, történeti, numizmatikai, néprajzi, képzőművészeti, iparművészeti és irodalomtörténeti örökségével rendelkezik. 
Részletek