Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Meggyes-csárda

Tiszafüred
További információ
Tiszafüred építészeti örökségei közül kiemelendő a Meggyes-csárda, amelyet 1760 és 1770 között építettek a leégett elődje helyére. 
Tiszafüred és Kócs határában járva bukkanhatunk a csárdára, ami nemcsak a csendőrjárőrök éjszakai találkozóhelye volt, hanem betyártörténet is kötődik hozzá. A működési engedélyét az 1950-es években bevonták, ezt követően pedig a Hortobágyi Állami Gazdaság raktárává alakult. A Hortobágyi Nemzeti Park megalakulását követően az egyik céljaként tűzte ki a Meggyes csárda megmentését, ezért 1975-ben felújítatták, majd múzeummá alakították. Ennek köszönhető, hogy a látogatásunk alkalmával megismerhetjük századfordulóban itt élők életét, és a korszakra jellemző hangulatot.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tiszafüred látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Lipcsey-kúria
A tiszafüredi klasszicista stílusú Lipcsey-kúriában 1949-ben nyílt meg a Kiss Pál Múzeum, amely az első falumúzeum volt az országban. 
Részletek

Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház
A Nyúzó Gáspár Fazekas Tájházban a népművészet iránt érdeklődők megismerkedhetnek a híres tiszafüredi fazekassággal.
Részletek

Nyugati fogadóház
A mesterségek múltjába a Hortobágy Nemzeti Park Nyugati fogadóházában berendezett kiállítás ad betekintést Tiszafüreden.
Részletek

Tájház és népi lakóházak
A Tájház kiállításának segítségével megismerhetjük Poroszló múltját és a poroszlói emberek életmódját.
Részletek

Graefl-kastély
A tornyos Graefl-kastélyt 1872-ben építtette Graefl Károly, majd fia, Jenő megnagyobbította az épületet. A kastély ma is Poroszló egyik legszebb ékessége.
Részletek

Programajánló