Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Meszleny-Wenckheim-kastély

Velence
További információ
A velencei Meszleny-Wenckheim-kastély földszintes, U alaprajzú épületében ma könyvtár működik. 
Az 1880-as évek végén, Menszleny család által építtetett kastély Say Ferenc műépítész munkáját dicséri. Ekkoriban Meszleny Pál gazdálkodott a családi birtokon, a fokozódó infláció miatt azonban 1921-ben el kellett adnia a házat. Az épület Wenckheim Ferenc személyében talált új gazdára, majd 1945-ben köztulajdonba került – itt kapott helyet a velencei általános iskola. Napjainkban a kastély még mindig nem múzeumként működik. Helyi védelem alatt állva az önkormányzat testületi üléseinek, a könyvtárnak, illetve a házasságkötő teremnek ad otthont.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Velence látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Velencén

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...MegnézemKözeli látnivalók
Beck-kastély
A velencei Beck-kastély szabadon álló, alagsoros-földszintes, összetett tömegű historizáló épület a település központjában, egykori parkjának területén, kontyolt nyeregtetővel. 
Részletek

Hauszmann-Gschwindt-kastély
A velencei Hauszmann-Gschwindt-kastélyt az 1920-as évek elején Hauszmann Alajos, a magyar eklektika egyik legnagyobb mestere tervezte és építette saját nyaralójaként.
Részletek

Vörösmarty Mihály présháza
Vörösmarty Mihály présháza a velencei szőlőhegyen, szabadon álló, téglalap alaprajzú, részben a földbe vájt, dél felől kontyolt, nádazott nyeregtetővel fedett, 19. század eleji épület. 
Részletek

Bence-hegyi Kilátó
A Bence-hegyen, Velence központjától körülbelül 5 kilométerre található a kilátó, csodálatos körpanorámával a Velencei-tóra.
Részletek

Nadapi szintezési Ősjegy
A Velencei-hegység a Kárpát medence legöregebb és a legstabilabb képződménye, ezért itt, Nadapon helyezték el a magasság mérésnek magyarországi legfőbb viszonyító pontját, a szintezési Ősjegyet.
Részletek

Programajánló