Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Millennium Park - Siófok

Siófok
További információ
Siófok központjában, közvetlenül a vasútállomásépülete előtt található a Millennium park, amely kellemes pihenési lehetőséget nyújt a helyi lakosoknak és a turistáknak egyaránt. 

Nekik ajánljuk: Családok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A parkot a Kertészeti Egyetem professzora, dr. Jámbor Imre tervezte. 
A parkban álló, különleges hangulatú zenepavilonban található Varga Imre szobrászművész Kálmán Imréről, Siófok szülöttjéről készült jellegzetes bronz és krómacél alkotása. A békés, barátságos öregúrként, karrosszékben ülő szobor meghitt, otthonos hangulatot teremt a pavilonban, a látogató Kálmán Imre vendégének érezheti magát. Varga Imre Mártírok nevű szoborcsoport alkotása is itt található, és láthatjuk még Kiss Sándor II. világháborús emlékművét is.
A parkban gyakran rendeznek zenei esteket.

Közeli fürdő

siófoki fürdő többféle medencével, két szaunavilággal és wellness szolgáltatásokkal várja a vendégeket minden korosztályból. A közel 800 m² vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 6 medence csábítja fürdőzésre a vendégeket az élményfürdőben. A létesítményben gyermekmedence vízijátékokkal, játszóház, csúszda, élménymedence, termálmedence, pihenőszoba biztosítja a látogatók felhőtlen szórakozását, kikapcsolódását. A kültéri melegvizes medence nagyberényi termálvízzel van feltöltve, és egész évben használhatjuk. Az alagsori natúr szaunavilágban a nagy befogadóképességű finn szauna mellett tepidárium kapott helyet, de van még bioszauna, tengeri levegős kabin, sóbarlang. Az emeleti szaunavilágban infraszauna, gőzkabin, fény- és aromaterápiás szauna, és finn szauna is várja az izzadni vágyókat.