Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Nagyatádi Városi Múzeum

Nagyatád
További információ
A nagyatádi Városi Múzeum 1996 áprilisában, a település várossá nyilvánításának 25. évfordulóján nyílt meg, a város főterén, szemben a Gyógyfürdővel. A múzeum működésének célja, hogy a látogatók minél szélesebb köreinek biztosítsa az élményszerű ismeretszerzést és a szórakozást egyaránt.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A múzeum épülete dr. Mike Imre, egykori közjegyző családi házában kapott helyet, amely az 1920-as évek végén épült (régi nagyatádiak a mai napig is csak "Mike-házként" emlegetik). Az épület az 1950-es évek elejétől a honvédség tulajdonába került; az önkormányzat 1995-ben megvásárolta, majd átalakíttatta. A ház eredeti formáját, szép homlokzatait visszaállították, így jól illeszkedik a megújult Széchenyi tér polgári házaihoz. Az épülettel szemben található egy gyönyörűen parkosított terület hatalmas gesztenyefákkal.
 

A nagyatádi Városi Múzeum célja, hogy megőrizze, bővítse és a közönség számára bemutassa Nagyatád városának történeti gyűjteményét. Ezzel párhuzamosan a múzeum állandó helytörténeti kiállítással és időszakos művészeti vagy ismeretterjesztő tárlattal várja vendégeit.

A Múzeumban jelenleg látható kiállítások:

"Múltidéző" - állandó várostörténeti kiállítás

"Kuraj és italmasz. Néprajzi terepmunka a baskortosztáni udmurtok között."  - Dobó Attila, Mácsai Boglárka, Nagy Zoltán és Szamonek Vera fotókiállítása.

 

Nézze meg a 360 fokos képet a Nagyatádi Városi Múzeum környezetéről!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).

 

Közeli fürdő

 

A múzeum épületével szemben található a nagyatádi fürdő, amely gyógyhatású termálvízzel és különböző gyógykezelésekkel várja a pihenni és gyógyulni vágyókat egész évben. A fedett térben 34, 38 és 42 fokos gyógymedencék, az elkülönített helyiségekben pedig kádfürdők találhatóak. Az épületben finn szauna és átriumos medence áll a vendégek rendelkezésére. A parkban lévő szabadtéri medencék – ahogy a fürdő többi része – egész évben igénybe vehetők.