Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Nagyharsányi Szoborpark

Nagyharsány
További információ
A Nagyharsányi Szoborpark 130 műalkotást tartalmazó szoborgyűjteményével, 2020-ban átadott új fogadóépületével, sétányával várja a látogatókat, akik az alkotások lenyűgöző látványa mellett a Dráva-menti síkságban és a villányi szőlőültetvényekben is gyönyörködhetnek. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A parkot jelenleg a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működteti. A közel 130 szobor nagyrésze nonfiguratív: magányos tömbök, csavart oszlopok, furcsa bálványok, óriások játékszereire emlékeztető kövek. Egyes szobrok a látogatóktól kapták nevüket: Villányi Vénusz, a Kolumbusz tojása vagy az Emlék. A szobrok hátterét a felhagyott kőbánya felső jura kori mészkőrétegekből álló meredek fala adja.
2020-ban a tájhoz illő stílusú fogadóépületet adtak át, a szoborparkot körülölelő sziklafal mentén pedig panoráma sétányt alakítottak ki. 
Megközelítés: Nagyharsány és Villány között a főútról északi irányban letérve. Tábla jelzi a helyszínt. Autóbusz megállóhely neve: Nagyharsány, kőbánya. A parkról további információt a +36303773388 telefonszámon kérhet. 
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Nagyharsány látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...