Néprajzi Kiállítóterem

Kisújszállás
További információ
A kisújszállási Néprajzi Kiállítóterem épületét Rabl Károly építész tervezte 1781-ben. 
Az épület helyén a 18. században a Morgó csárda állt, amely az 1880-as években kisebb átalakításokat követően előbb az ipari, majd az elemi iskolásoknak adott otthont. Ezzel egy időben a jelentős mennyiségű néprajzi gyűjteményt is ide költöztették, amely az évek során szépen gyarapodott: a pénzek és érmék mellett a régiségek családja is egyre több emléket tudhatott magáénak. Az 1900-as évek elején egy gimnáziumi tanár fejében merült fel a gondolat a múzeum szervezését illetően, de a gyűjtemény nagy része sajnos a II. világháborúban ért találat következtében elpusztult. A  Néprajzi Kiállítóterem ma is megtekinthető anyagának nagy részét szintén egy lelkes tanár munkájának köszönhetjük. Az itt tett látogatásunk alkalmával a néprajzi tárlat mellett a kunsági szokásokkal, hagyományokkal is megismerkedetünk.Közeli látnivalók
Papi Lajos Alkotóház
A kisújszállási Papi Lajos Alkotóház a nevét Papi Lajos szobrászművészről kapta, aki ebben az épületben élt és alkotott haláláig, 1987-ig.
Részletek

Zádor-híd és Környéke Természetvédelmi Terület
A természetkedvelők számára kiváló programlehetőséget kínál a Zádor-híd és Környéke Természetvédelmi Terület. 
Részletek

A szovjet repülőtér titkai
A szovjet repülőtér titkai kiállítás egyedülálló kollekciója a szovjet légierő ausztriai és magyarországi jelenlétével összekapcsolható tárgyakat, dokumentumokat mutat be Berekfürdőn.
Részletek

Délibáb Díszkút
2006. július 4-én avatták fel Györfi Lajos szobrászművész térplasztikáját, a Délibáb Díszkutat.
Részletek

Programajánló