Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Noszvaji gazdaház

Bogács
További információ
A Gazdaház a noszvaji közösségi élet helyszíne. időszakosan rendezvényeket tartanak családi programokkal, gasztro bemutatókkal és kézműves vásárokkal.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 300 - 500

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A Gazdaház a helyi paraszti építészet jellegzetességeit testesíti meg. Az utcai szoba berendezése Noszvajon gyűjtött bútorokból áll és az Egri Dobó István Vármúzeum gyűjteményéhez tartozik. A ház külső megjelenésében és belső berendezésében hű képet ad az 1800-as évek végének lakásviszonyairól, és a benne lakó jómódú, földműves családok életéről. Az épületben egy helytörténeti kiállítás tekinthető meg. A hátsó szobában bemutatott kiállítás Noszvaj sajátosságat mutatja be.

Közeli fürdő

A Noszvajtól 6 km-re található bogácsi fürdő többféle medencével várja a pihenni és feltöltődni vágyókat – gyógyvizes medencék, pezsgőfürdő, gyermekpancsoló és úszómedence is található a komplexumban. Emellett egy EU szabványos játszótér és megújult vizesblokkok is találhatóak a kültéri részen. Szezonon kívül négy gyógyvizű medencében lehet megmártózni. A fürdőben minden szombaton éjszakai fürdőzésen vehetünk részt. 2021. júliusában nyílt meg a fürdő új, fedett élményrészlege, csúszdával, szaunákkal.