Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Ókeresztény sírkamrák

Pécs
További információ
Pécs belvárosának északnyugati részén található az Ókeresztény sírkamrák, ez a 4. századból fennmaradt nekropolisz, ahová a város akkori lakói temetkeztek.
A római ókeresztény temető 2000-ben került fel az UNESCO Világörökségi Listájára. Az épület sokszínűen mutatja be a Római Birodalom északi és nyugati területének temetkezési építészetét, valamint művészetét. Az ide látogatókat több ezer sírkamra, sírkápolna, illetve olyan temetői épületek várják, mint a mauzóleum, a Cella Trichora vagy a Cella Septichora. A római temetőkben általában nem volt nagyszámú kőből épített temetkezőhely, ezért a Sopianae temető kiemelkedik azzal, hogy itt több ilyen épület koncentrálódik. Ezek között vannak kisméretű, családi sírkamrák és nagyobb közösségi sírboltok is. A pécsi sírkamrákban elsősorban a tehetősebb családok leltek örök nyugalomra, melyek fölé szertartási célból emlékkápolnát helyeztek.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Pécs látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Csontváry Múzeum
A pécsi Csontváry Múzeum neoreneszánsz épületében található a magyar festészet talán legkülönösebb egyéniségének, Csontváry Kosztka Tivadarnak kiállítása.
Részletek

Pécsi székesegyház
A pécsi székesegyház mai formáját az 1882-1891 között történt átépítés eredményeként nyerte el. 
Részletek

Barbakán
A pécsi Barbakán lőrésekkel tagolt magas várfalának nyugati sarkán elhelyezkedő építmény tetejéről páratlan kilátás nyílik a belvárosra.
Részletek

Gázi Kászim pasa dzsámija
A pécsi városközpontban található Gázi Kászim pasa dzsámija az egyik legjobban épségben maradt dzsámi Európában.
Részletek

Zsolnay múzeum
Pécs legrégebbi épületében található a Zsolnay Múzeum, mely bemutatja a Zsolnay-porcelán, az eosin és a pirogránit fejlődését és legszebb darabjait.
Részletek

Programajánló