Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Ókeresztény sírkamrák

Pécs
További információ
Pécs belvárosának északnyugati részén található az Ókeresztény sírkamrák, ez a 4. századból fennmaradt nekropolisz, ahová a város akkori lakói temetkeztek.
A római ókeresztény temető 2000-ben került fel az UNESCO Világörökségi Listájára. Az épület sokszínűen mutatja be a Római Birodalom északi és nyugati területének temetkezési építészetét, valamint művészetét. Az ide látogatókat több ezer sírkamra, sírkápolna, illetve olyan temetői épületek várják, mint a mauzóleum, a Cella Trichora vagy a Cella Septichora. A római temetőkben általában nem volt nagyszámú kőből épített temetkezőhely, ezért a Sopianae temető kiemelkedik azzal, hogy itt több ilyen épület koncentrálódik. Ezek között vannak kisméretű, családi sírkamrák és nagyobb közösségi sírboltok is. A pécsi sírkamrákban elsősorban a tehetősebb családok leltek örök nyugalomra, melyek fölé szertartási célból emlékkápolnát helyeztek.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Pécs látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...