Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Ópusztaszer
További információ
A Nemzeti Történeti Emlékpark a magyar honfoglalás emlékére létesített emlékhely, Dél-Alföld legnépszerűbb és legismertebb kirándulóhelye, gyönyörű természeti környezetben található. A park legfontosabb látnivalója a honfoglalásnak néhány elképzelt epizódját felidéző monumentális Feszty-körkép.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A modern látogatóközpontban, a Rotundában található Feszty-körkép mellett a Parktörténeti kiállításon megismerhetjük az emlékpark történetét, valamint számos állandó kiállítás vonzza a látogatókat.

A Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény épületei között járva betekinthetünk a 19. századi falvak és tanyavilág életébe, a különféle mesterségekbe, láthatunk szatócsboltot, szélmalmot, kisvasutat, pékműhelyt is. Itt tekinthető meg a kocsigyűjtemény és a mezőgazdasági gépek gyűjteménye. A Nomád Park a honfoglaló magyarság világát idézi fel, lovasbemutatót tekinthetnek meg a látogatók, valamint a vállalkozó kedvű vendégek kipróbálhatják az íjászatot is.
Az épületben az időszaki kiállítások mellett a Szeri Kávézó, konferenciaterem, 3D mozi, Hungarikum tárház és mosdó is megtalálható. Az emlékpark számos rendezvénynek ad otthont évente. 
Megközelítés: M5-ös autópálya kistelki lehajtójától Kistelek felé 5 km, majd a városba érve tovább haladva Ópusztaszer irányába (6 km), a faluba érve jobbra, majd 2 km után a táblával jelzett letérőnél balra kanyarodva érünk a parkhoz. Nyitvatartási időről és jegyárakról bővebben ide kattintva tudhat meg többet. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Ópusztaszer látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...