Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Ördögmalom-vízesés

Visegrád
További információ
Az Apátkúti-patak völgyében található zuhatag Visegrád belvárosától alig félórányi sétára található, ahol csodálatos természeti környezetben kirándulhatunk. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


Az Apátkúti-patak közel 420 méteres tengerszint feletti magasságban Pilisszentlászlótól délre ered és Visegrádnál ömlik a Dunába. A 10 kilométer hosszú patak egyik leglátványosabb szakasza az Ördögmalom-vízesés és annak környéke. A vízfolyás mentén hatalmas kőtömböket láthatunk, melyeket egy-egy nagyobb esőzés után sodort magával a víz. A sziklafalon lezúgó víz és hordalék hatalmas mélyedéseket koptatott ki. A meleg nyári hónapokban a gyerekek előszeretettel használják hűsölésre a természetesen kialakult medencéket. A vízesés közelében pihenőhelyet találunk padokkal és asztallal.

Közeli fürdő

A visegrádi fürdő korszerű wellness szolgáltatásokkal és gyógyhatású termálfürdővel várja a vendégeket. A Lepence Spa az év minden napján látogatható. Az erdős hegyoldalba épült római és török hangulatú fürdő széleskörű wellness szolgáltatásokat biztosít és képzett szakemberekkel várja a vendégeket. A fürdőben egy 30-40 fokos tepidárium, a szuanaparkban pedig finn szauna és gőzfürdő merülő medencével, illatos gőzkamra, három aromakabin, jégkút, élményzuhanyok, infrakabin és natúr szauna található.

 Fürdők
Lepence Spa